Νέα τορπίλη για το Γαλλικό Ναυτικό

F21 1

 

Νέες τορπίλες, βαρέως τύπου, πρόκειται να αποκτήσει το Γαλλικό Ναυτικό το 2015. Οι F21 θα κατασκευαστούν από την DCNS για να αντικαταστήσουν τις F17 Mod2. Αρχικά θα εξοπλίσουν τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια κλάσης Le Triomphant, στη συνέχεια τα τύπου Rubis και τέλος τα Barracuda.

Οι τορπίλες F21, του πρόγραμματος ανάπτυξης Μελλοντικής Βαρέας Τορπίλης, που αποκαλείται πλέον “Άρτεμις”, θα είναι διαθέσιμο και για εξαγωγές. Πρώτη χώρα που θα τις προμηθευτεί θα είναι η Βραζιλία, προκειμένου να εξοπλίσει τα τέσσερα υποβρύχια Scorpène.

Αρχικά η ανάπτυξή τους είχε ξεκινήσει σε συνεργασία με την Ιταλία, που τελικά δεν προχώρησε, με αποτέλεσμα να υπάρξουν επαφές με τη γερμανική STN Atlas Elektronik. Οι σχετικές συνομιλίες άρχισαν το 2007, αλλά οι τεχνολογίες πυ ενσωματώνονται έχουν κάνει τις δύο πλευρές αρκετά επιφυλακτικές, άρα και πιο δύσκολες στη συνεργασία προκειμένου να μη διαρρεύσουν τα βιομηχανικά τους μυστικά και κυρίως προκειμένου να καθοριστεί από την αρχή το τι θα παράξει η κάθε μία και πως θα προωθήσουν εμπορικά την τορπίλη.

Μέχρι τότε πάντως, το πρόγραμμα ανάπτυξης προχωράει κανονικά. Το μήκος της F21 θα είναι έξι μέτρα, η διάμετρος 533 χλστ και το βάρος της 1,3 τόνοι. Η αυτονομία της φτάνει τα 50 χιλιόμετρα ή τη μία ώρα και η ταχύτητά της τους 50 κόμβους. Χάρη στο ότι σχεδιάστηκε για όλα τα περιβάλλοντα, παράκτια και ανοιχτές θάλασσες, μπορεί να προσβάλει στόχους σε βάθος λιγότερο των δέκα μέτρων. Όπως και με τις προηγούμενες τορπίλες του Γαλλικού Ναυτικού, έτσι κι αυτή καθοδηγείται χάρη στην χρήση οπτικής ίνας που ξετυλίγεται από πίσω. Ωστόσο, στη φάση της επίθεσης, το καλώδιο αποκόπτεται και η τορπίλη καθοδηγείται με ιδία ακουστικά μέσα έναντι του στόχου. Για την εκτόξευσή της από τον τορπιλοσωλήνα χρησιμοποιείται ειδικό έμβολο, ώστε στη συνέχεια να ακολουθήσει η ενεργοποίηση του συστήματος πρόωσής της.

Η F21 θεωρείται ότι ενσωματώνει κορυφαίες τεχνολογίες στον τομέα, με κυριότερες αυτές τις ακουστικής κεφαλής, των ηλεκτρονικών, της ασφάλειας και της παραγωγής ενέργειας. Οι μπαταρίες της τορπίλης είναι θερμικές και χρησιμοποιούν οξείδιο του αργύρου και αλουμίνιο. Με το συνδυασμό αυτό επιτυγχάνουν την πολύ υψηλή αυτονομία. Ταυτόχρονα, το υποβρύχιο μπορεί να προσεγγίσει χωρίς να παράξει έντονους θορύβους, να βάλλει την τορπίλη, η οποία χάρη στη δυνατότητα ελέγχου της μέσω του καλωδίου και σε συνδυασμό με τον έλεγχο στην ταχύτητά της, μπορεί να φτάσει στην τερματική φάση χωρίς να εντοπιστεί. Στη συνέχεια μπορεί να αυξήσει την ταχύτητά της για να προσβάλλει τον στόχο.

Ετικέτες: , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία, Τεχνολογία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: