Κολοσσιαία αγορά γερμανικών υποβρυχίων για την Σ. Αραβία;

Η γερμανική εφημερίδα Bild δημοσίευσε ότι, η Σαουδική Αραβία ενδιαφέρεται να προμηθευτεί μεγάλο αριθμό υποβρυχίων από τη γερμανική TKMS. Το άρθρο, στο οποίο γίνεται επίκληση κυβερνητικών πηγών, αναφέρει πως η προμήθεια αφορά αρχικώς πέντε υποβρύχια, αξίας 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, και στο μέλλον απόκτηση 25 επιπλέον, με κόστος 12 δισεκατομμύρια ευρώ!

Ο τύπος των υποβρυχίων για τα οποία υπάρχει ενδιαφέρον είναι της κλάσης Type 209. Αν και το νούμερο φαίνεται τεράστιο, εντούτοις η Σ. Αραβία έχει αποδείξει ότι είναι μια αγορά που προβαίνει σε τέτοιες κινήσεις. Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, η Καγκελλάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, είχε στείλει το περασμένο καλοκαίρι επιστολή στον βασιλιά της Σ. Αραβίας, τονίζοντάς του πως η Βόννη βλέπει πλέον, με μεγαλύτερη συμπάθεια τις προμήθειες όπλων του Ριάντ και πως αυτό είναι κάτι που θα φανεί μόλις ολοκληρωθεί ο σχηματισμός νέας κυβέρνησης.

Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (Agence France Press) επικοινώνησε με τον Γερμανό Κυβερνητικό Εκπρόσωπο για το ζήτημα, αλλά δεν έλαβε επιβεβαίωση, ούτε διάψευση, ούτε άλλο σχόλιο. H TKMS ωστόσο ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει πρόγραμμα υποβρυχίων για την Σ. Αραβία.

 

Type 209

Ετικέτες: , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: