Νέο πυροβόλο από την Samsung – Έξυπνες ιδέες, με ουσία! – Βίντεο

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης ADEX 2013 που λαμβάνει χώρα στη Νότια Κορέα, η Samsung Techwin παρουσίασε την πρότασή της για αυτοκινούμενο πυροβόλο. Το EVO-105 είναι ένα σύστημα που θα εισαχθεί σε υπηρεσία από τον Στρατό της χώρας, αφού υπολογίζεται ότι θα αγοραστούν 800 μονάδες. Η λύση είναι αρκετά έξυπνη και θα μπορούσε να αποτελέσει παράδειγμα για την Ελλάδα, για κάποια στιγμή στο μέλλον.

Το πυροβόλο φέρεται επί φορτηγού ΚΜ500 8×8, που χρησιμοποιείται κατά κόρο από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ν. Κορέας. Το πίσω μέρος του οχήματος έχει υποστεί μετατροπές προκειμένου να μπορεί να μπορεί να υποδεχθεί το πυροβόλο Μ101 των 105 χιλιοστών. Το ίδιο δηλαδή με αυτό που απέσυρε πρόσφατα ο Ελληνικός Στρατός από τις μονάδες των νησιών. Για τον έλεγχο των βολών, η πλατφόρμα διαθέτει το σύστημα ελέγχου πυρός των πυροβόλων Κ9 Thunder των 155 χλστ.

Μια έξυπνη λύση που θα μπορούσε να είχε εφαρμοστεί στην Ελλάδα παλαιότερα. Ωστόσο κάτι αντίστοιχο θα μπορούσε να γίνει και για τα Α/Α ZU23, που είναι αστείο να μιλάμε για σύγχρονο στρατό κι επιχειρήσεις με στατικά πυροβόλα.

Ετικέτες: , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία, Πολυμέσα

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: