Το μαχαίρι των απίστων «κατά» του Γερουσιαστή Μακέιν – Βίντεο

Damascus 1

 

Αν και ακούγεται ιδιαιτέρως περίεργη ή ακόμα και προκλητική η ιδέα του Μπράιαν Μπέιτς, εντούτοις φαίνεται πως έχει καθιερωθεί ως “σύμβολο” στην αγορά ατομικών στρατιωτικών ειδών.

Ο είκοσι οκτώ ετών, τέως Πεζοναύτης, υπηρέτησε στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, προτού αποσυρθεί από το Σώμα το 2008. Τότε γύρισε στις ΗΠΑ όπου και σπούδασε για σύντομο χρονικό διάστημα, πριν ξαναβρεθεί στο Αφγανιστάν ως εργολάβος. Τον περασμένο Οκτώβριο επέστρεψε και πάλι στις ΗΠΑ, και κάπου εκεί ξεκίνησε την έρευνά του για την κατασκευή μαχαιριών, τις εταιρείες και τα προϊόντα τους.

Θέλοντας να κατασκευάσει κάτι ενδιαφέρον και πρωτότυπο, άρχισε να κατασκευάζει χειροποίητα μαχαίρια με ιδία μέσα, με το καθένα να απαιτεί δουλειά μεταξύ 10 και 40 ωρών. Η Bates Knives, όπως ονόμασε την εταιρεία του, είναι μικρή, αφού ουσιαστικά ο ίδιος σφυρηλατεί το χάλυβα μέχρι να καταλήξει στη μορφή που θέλει.

Μέχρι εδώ δεν έχει να προσφέρει τίποτε άλλο έναντι των μεγάλων ανταγωνιστών όπως η RAT, η ESEE, η Fox Knives, η ΒΚ, η Extrema Ratio και άλλες πολλές. Σε μια επίδειξη “μαρκετινίστικης ευφυίας”, ο Μπράιν Μπέιτς αφού αφήσει το μέταλλο να κρυώσει για διάστημα 24 ωρών, πριν το τροχίσει, εφαρμόζει την “άπιστη διαδικασία”. Ξαναθερμαίνει το μαχαίρι και στη συνέχεια το εμβαπτίζει γρήγορα εντός υγρού μείγματος στο οποίο περιέχεται αίμα χοίρου, προκειμένου να σκληρύνει. Τέλος, εφαρμόζει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για γυάλισμα/καθαρισμό του μετάλλου και τοποθέτηση της λαβής. Κάπου εκεί χαράσσει στη λαβή, με αραβικά γράμματα τη λέξη “άπιστος”.

Όπως λέει ο ίδιος, δεν το κάνει ως γενική πρόκληση έναντι των Μουσουλμάνων. Αυτό που θέλει είναι τα μαχαίρια να περιέχουν ένα μήνυμα για τους ακραίους ισλαμιστές αντάρτες, όπως αυτούς που πολέμησε στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν. Η όλη διαδικασία δίνει θάρρος στους πελάτες του όπως λέει. “ Είναι ψυχολογικός ο αντίκτυπος για τους πελάτες μου. Αποκαλούμε τους εαυτούς μας απίστους, αλλά το θεωρούμε τιμή μας, αφού τον όρο αυτό μας τον έδωσε ο εχθρός”. Αν και στην αρχή φοβόταν ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις από άλλα άτομα, εντούτοις φαίνεται ότι οι περισσότεροι κατανοούν για ποιο λόγο το κάνει.

Screen shot 2013-10-11 at 18.33.18

Το μαχαίρι του Μπράιν Μπέιτς δεν είναι βέβαια μια μαρκετινίστικη ιδέα για να βγάλει λεφτά, αλλά είναι ο ίδιος του ο χαρακτήρας. Ως άτομο από ασυμβίβαστος έως αρκετά αντιδραστικός χαρακτήρας, έχοντας τιμωρηθεί για κατανάλωση αλκοόλ και για διατάραξη ηρεμίας, είχε προσφάτως “επιτεθεί” φραστικά στον Γερουσιαστή Τζων Μακέιν, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της πόλης Τουσόν στην Αριζόνα, για την στάση του έναντι της Συρίας.

“Δεν είμαι άγνωστος στην Αλ Κάιντα, τους συνεργάτες της και τους ανθρώπους στην περιοχή κοντά στην Συρία. Βρίσκομαι εδώ για να σας πω ότι είμαι εντελώς αντίθετος σε οποιαδήποτε επέμβαση στην Συρία. Ο λόγος που το κάνω είναι επειδή δεν πιστεύω ότι μπορούμε να ξεχωρίσουμε τους καλούς από τους κακούς ανθρώπους. Έζησα ανάμεσα στον πληθυσμό εκείνης της περιοχής. Έκατσα και γευμάτισα και μπήκα σε πολλά σπίτια εκεί, και με σιγουριά μπορώ να σας πω από την εμπειρία μου ότι, αν και υπάρχουν πολλοί καλοί άνθρωποι στην περιοχή, οι πολιτιστικές, θρησκευτικές και ιδεολογικές διαφορές σε σχέση με εμάς τους Αμερικανούς είναι τεράστιες, ώστε να καταλάβουμε εμείς το τι συμβαίνει στην Συρία. Πρέπει να μείνουμε έξω από αυτήν.

Εσείς κύριε (σ.σ. Τζ. Μακέιν), δεν εκπροσωπείτε εμένα ούτε τους ανθρώπους μου και μένω σύξυλος… που ένας έντιμος άνθρωπος, που θυσίασε τόσα πολλά για τη χώρα του, δεν καταλαβαίνει τον κίνδυνο του να βοηθάμε του Σύρους αντάρτες”.

Αυτά δήλωσε ο Μπ. Μπέιτς στον ίδιο τον Τζων Μακέιν κατά τη διάρκεια ομιλίας του τελευταίου, με το κοινό να τον επευφημεί και το βίντεο να κυκλοφορεί σε όλο το διαδίκτυο. Ο ίδιος δήλωσε ότι κάποιοι ήταν αντίθετοι με τη συμπεριφορά του έναντι του γερουσιαστή, ο οποίος είναι ήρωας πολέμου. Ωστόσο ο Μπ. Μπέιτς τονίζει ότι ο Τζ. Μακέιν έγινε πολιτικό πρόσωπο, κατεβαίνοντας στις εκλογές για το προεδρικό αξίωμα, οπότε δεν μπορούν να είναι καλοί μαζί του απλά και μόνο επειδή είναι βετεράνος πολέμου.

Ετικέτες: , , , , , ,

Κατηγορίες: Ασφάλεια, Πολυμέσα

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: