Νέος ιστός υποβρυχίων

Στην πρόσφατη έκθεση DSEi στο Λονδίνο, η Cassidian Optronics GmbH (πρώην Carl Zeiss Optronics) παρουσίασε το νέο ιστό υποβρυχίων, χαμηλού προφίλ, OMS 200. Χρησιμοποιώντας νέους παθητικούς αισθητήρες βελτιώνει σημαντικά τις ικανότητες αναγνώρισης, ιδιαίτερα σε δύσκολες συνθήκες ορατότητας.

Με το OMS 200 ένα υποβρύχιο μπορεί να εκτελέσει όλες τις απαραίτητες λειτουργίες μέσα από ένα σύστημα. Δηλαδή, μπορεί να αναγνωρίσει και να εκτελέσει επίθεση σ’ ένα στόχο, χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσει διαφορετικά οπτικά κάθε φορά. Σημαντικό στοιχείο θεωρείται η δυνατότητα εγκατάστασης του OMS 200 όχι μόνο στα νέα, αλλά και σε παλαιότερα υποβρύχια, στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού. Η δε σπονδυλωτή του σχεδίαση επιτρέπει τη μελλοντική εγκατάσταση νέων συστημάτων, καθιστώντας τον ιστό αξιόπιστο για όλο τον κύκλο ζωής του.

Η δυνατότητά του να εκτελεί όλες τις λειτουργίες ταυτόχρονα οφείλεται στο ότι όλοι οι αισθητήρες καταλήγουν σε μία κοινή εικόνα για τον χρήστη. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχει μία υπέρυθρη κάμερα μικρού μήκους κύματος, μία υπέρυθρη κάμερα μεσαίου μήκους κύματος, μία κάμερα ημέρας υψηλής ανάλυσης και αποστασιόμετρο λέιζερ. Επιπλέον, μπορεί να λαμβάνει στοιχεία ESM-EW και GPS, τα οποία μπορεί να μεταβιβάσει σε άλλες ναυτικές ή χερσαίες δυνάμεις.

Ετικέτες: , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: