Ισραηλινό φορητό σύστημα καθαρισμού νερού – Bίντεο

 

 

Η ισραηλινή εταιρεία Water-Gen παρουσίασε στην πρόσφατη έκθεση DSEi το φορητό σύστημα καθαρισμού νερού SPRING. Μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των επιχειρησιακών δοκιμών, εκατοντάδες μονάδες του θα παραγγελθούν από τον Ισραηλινό Στρατό.

Το SPRING είναι ένα σύστημα που φέρεται στην πλάτη και φιλτράρει νερό που βρίσκεται διαθέσιμο σε διάφορα σημεία, όπως είναι οι διάφορες δεξαμενές, τα αρδευτικά κανάλια, τα ρυάκια, οι λακκούβες στο έδαφος ή οποιαδήποτε άλλη πηγή. Μέσα στο σύστημα γίνεται καθαρισμός με αντίστροφη όσμωση και υπεριώδη ακτινοβολία, με αποτέλεσμα να αποστειρώνεται από χημικού και μικροβιολογικού παράγοντες (πχ φυτοφάρμακα, κυάνιο, βακτήρια και ιοί).

Στην επιφάνειά του υπάρχει οθόνη ελέγχου που παρουσιάζει συνεχώς την πρόοδο της λειτουργίας του και την ποιότητα του νερού. Αν υπάρξει οποιαδήποτε παρέκκλιση από την απαιτούμενη ποιότητα καθαρισμού ή κάποια υποτιθέμενη δυσλειτουργία, τότε το σύστημα αυτομάτως κλείνει και προειδοποιεί τον χρήση.

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, το SPRING έχει βάρος 12 κιλά και μπορεί να καθαρίσει 180 λίτρα νερού ανά φόρτιση της μπαταρίας του, με ρυθμό 40-55 λίτρα ανά ώρα. Η ποιότητα του νερού είναι επιπέδου TBMED 577 (ΗΠΑ) και STANAG 2136 (NATO).

 

Ετικέτες: , , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία, Πολυμέσα, Τεχνολογία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: