Ισραήλ: Οπτικά ταχείας σκόπευσης – Βίντεο

 

Η ισραηλινή εταιρεία MSE (Markmanship Sniper Excellence), θυγατρική της SDS Group, ξεκίνησε την παραγωγή για την κατασκευή της οικογένειας των σκοπευτικών ταχείας αντίδρασης, AQC-1 και AQC-2. Τα σκοπευτικά εξάγονται ήδη στις ΗΠΑ και σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, ενώ βρίσκονται σε διαδικασία αξιολόγησης για προμήθεια από τον Ισραηλινό Στρατό.

Τα σκοπευτικά ταχείας αντίδρασης της εταιρείας, αποτελούνται από τρεις ομόκεντρους κύκλους, τους οποίους ο χρήστης επιλέγει ανάλογα με το περιβάλλον εντός του οποίου επιχειρεί. Με κομβίο που υπάρχει επί του όπλου, σε σημείο που βολεύει τον σκοπευτή, αυτός μπορεί να επιλέξει κάποιο μεγάλο κύκλο για να εκτελεί βολές ταχείας αντίδρασης σε κατοικημένο περιβάλλον ή εντός κτηρίων. Ταυτόχρονα, υπάρχει η δυνατότητα επιλογής της φωτεινότητας.

Σημαντικό στοιχείο θεωρείται ότι μετά από 30 λεπτά χωρίς κίνηση, το σκοπευτικό τίθεται σε κατάσταση αναμονής (sleep mode), ώστε να μην καταναλώνεται η μπαταρία. Όταν ο χρήστης το χρειαστεί, τότε αυτό θα ενεργοποιηθεί αυτομάτως, χωρίς άλλη ενέργεια του ανθρώπου. Τέλος, το σκοπευτικό μπορεί να προσαρμοστεί με όλα τα οπτικά νυχτερινής όρασης επί τυφεκίων.

 


Ετικέτες: , , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία, Πολυμέσα

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: