Εκ νέου αποτυχία των Bulava αλλάζει τα σχέδια

Αλλάζει τα σχέδια του Ρωσικού Ναυτικού η αποτυχία στη δοκιμή του βαλλιστικού πυραύλου Bulava, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Άμυνας στην Μόσχα. Την Παρασκευή, όταν και έγινε η βολή, το υποβρύχιο Alexander Nevsky, εκτόξευσε τον Bulava, αλλά λίγο μετά την εκκίνηση του κινητήρα παρουσίασε δυσλειτουργία σε κάποιο από τα συστήματα.

Με εντολή του Σεργκέυ Σόιγκου, σταμάτησαν οι δοκιμές των υποβρυχίων κλάσης Borey, τα οποία θα φέρουν τους Bulava, και των ιδίων των πυραύλων, αφού επρόκειτο να εκτοξευθούν άλλοι πέντε μέσα στο επόμενο διάστημα.

Κρατική επιτροπή θα ερευνήσει τα αίτια της δυσλειτουργίας, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το RIA Novosti. Το γεγονός θα καθυστερήσει την ένταξη των υποβρυχίων στο Ρωσικό Ναυτικό. Το Alexander Nevsky είναι ή ήταν προγραμματισμένο να παραδοθεί στις 15 Νοεμβρίου, ενώ το Vladimir Monomakh, στα μέσα Δεκεμβρίου. Ωστόσο, όλα εξαρτώνται από την πορεία των δοκιμών των Bulava.

Οκτώ από τις 19 δοκιμές τους έχουν αποτύχει, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, με τα ανεπίσημα να θεωρούν τις αποτυχίες περισσότερες.

Russia Navy Borey dolgoruky

Ετικέτες: , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: