Κρατώντας το Βρετανικό Ναυτικό εν πλω…

Type 23 1

 

Χαρακτηριστικό των συνθηκών μιας ευνομούμενης κοινωνίας, η οποία έχει στόχους και όραμα, είναι η είδηση που ακολουθεί. Δεν έχει σχέση τόσο με το οικονομικό μοντέλο της χώρας, αφού αυτό είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων, τα οποία οι Έλληνες πολιτικοί, ως ξενιστές ή παπαγάλοι ξένων ιδεών απλά αναμασούν, χωρίς να κατανοούν το ιστορικό, πολιτικό ή και το θρησκευτικό πλαίσιο, εντός των οποίων αναπτύσσονται οι ιδέες, το εκάστοτε μοντέλο διακυβέρνησης και ζητήματα όπως η κατανομή του πλούτου, η παραγωγή και η Δικαιοσύνη…

Μιας και πολύς λόγος έχει γίνει για τα λεφτά των επιδοτήσεων που δόθηκαν κατά καιρούς στην ελληνική οικονομία, με διακηρυγμένο σκοπό την ανάπτυξη και με τελικό αποτέλεσμα αυτά που βλέπουμε σήμερα, όπως και για το μέλλον των ναυπηγείων και της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, ας δούμε ένα παράδειγμα από την Βρετανία.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Πόρτσμουθ, το Συμβούλιο Επιχειρηματικής Συνεργασίας του Σόλεντ και η BAE Systems συνεργάστηκαν προκειμένου να συγκεντρώσουν το κονδύλιο των 4,7 εκατομμυρίων στερλινών, προκειμένου να στηρίξουν τις θέσεις εργασίας και να αναπτύξουν τις εταιρείες που αποτελούν μέρος της εφοδιαστικής αλυσίδας της BAE Systems και οι οποίες δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Πόρτσμουθ. Η BAE Systems εξάλλου, είναι αυτή που προσφέρει υποστήριξη στο Βρετανικό Ναυτικό.

Η συγκεκριμένη ενέργεια έγινε βάση έγκαιρου σχεδιασμού, αφού το Βρετανικό Ναυτικό έχει ήδη προχωρήσει σε παραλαβή νέων ναυπηγήσεων (Type 45 και υποβρύχια) και σε λίγα χρόνια θα παραλάβει δύο αεροπλανοφόρα κλάσης Queen Elizabeth. Αυτό πρακτικά σημαίνει αύξηση των αναγκών υποστήριξης, σε όλο το φάσμα της αλυσίδας παραγωγής της ναυπηγικής και επισκευαστικής βιομηχανίας.

 

Type 9

 

Σύμφωνα και με μελέτη που υλοποιήθηκε, το Βρετανικό Ναυτικό τροφοδοτεί με εργασία 20.000 θέσεις εργαζομένων, εντός κι εκτός του ναυστάθμου στο Πόρτσμουθ. Η δε BAE Systems δίνει υπεργολαβίες σε εκατό εταιρείες. Οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή κλήθηκαν να καταθέσουν αιτήσεις για την κατανομή των επιδοτήσεων, για προτάσεις δράσεων, που θα κυμαίνονται από 10.000 έως 300.000 στερλίνες, με την υποχρέωση αυτές να καταθέσουν το υπόλοιπο 80% σε ιδία κεφάλαια.

Με τη σειρά του, το Συμβούλιο Επιχειρηματικής Συνεργασίας του Σόλεντ θα δώσει άλλα 2,1 εκατομμύρια στερλίνες σε εταιρείες που στήνονται από μηδενική βάση ή σε εταιρείες που ξεκίνησαν πρόσφατα τη λειτουργία τους, προκειμένου να τις στηρίξει. Επιπλέον, άλλα 5,4 εκατομμύρια στερλίνες θα δοθούν σε τοπικές εταιρείες που θέλουν να βελτιώσουν τις υποδομές της περιοχής.

Οι συγκρίσεις με τις αντίστοιχες λογικές των ελληνικών κομμάτων και κυρίως των δύο τέως μεγάλων, δείχνουν και την εξαθλίωση του κομματικού συστήματος της χώρας μας. Το δυστυχές είναι ότι ακόμα και τώρα, την στιγμή που ετοιμάζονται νέα μέτρα και με τον πρωθυπουργό να δηλώνει ότι αν ζητηθούν νέα μέτρα θα έχουμε εκλογές… δεν αλλάζει τίποτα. Η κομματική επιβίωση είναι το μόνο ζητούμενο. Όσο για τα ναυπηγεία της χώρας και το κατά πόσο διατηρούν το Πολεμικό Ναυτικό ικανό, με άμεση συνέπεια την εικόνα που θα δούμε τα επόμενα χρόνια, αξίζει να θυμηθεί κανείς τα όσα δήλωσε ο τέως Α/ΓΕΝ και ο τέως Αρχηγός Στόλου στην εκπομπή ΦΑΚΕΛΟΙ. Αρκεί η κυβέρνηση να έχει τη «δυνατότητα» να ακούσει τα όσα λέχθηκαν και να μην τα απορρίψει σαν τη μελέτη της ΓΣΕΕ για την ανεργία.

 

Seawolf8

Ετικέτες: , , , , , ,

Κατηγορίες: Ένοπλες Δυνάμεις, Αμυντική Βιομηχανία, Πολιτική & Οικονομία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: