Δοκιμές του Advanced Super Hornet – Βίντεο

 

Η Boeing σε συνεργασία με τη Northrop Grumman ξεκίνησαν τις δοκιμές της εξελιγμένης έκδοσης του F/A-18F, της Advanced Super Hornet. Η έναρξή τους έγινε στις αρχές Αυγούστου και στις 29 του περασμένου μήνα ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση τους. Το αεροσκάφος είχε παρουσιαστεί και λίγους μήνες πριν, προκειμένου να δοθεί μια γεύση στην αγορά για τις νέες δυνατότητες που θα το καταστήσουν ελκυστικό στην αγορά και ικανό να αντιμετωπίσει τις σύγχρονες απειλές, ακόμα και μετά το 2030.

Η νέα έκδοση διαθέτει σύμμορφες δεξαμενές καυσίμου, κλειστό χώρο μεταφοράς όπλων που φέρεται στο κάτω μέρος της ατράκτου και βελτιωμένα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά για μείωση της ηλεκτρομαγνητικής υπογραφής.

Οι μέχρι τώρα δοκιμασίες απέδειξαν ότι με τις σύμμορφες δεξαμενές μπορεί να αυξήσει την ακτίνα δράσης του κατά 130 ναυτικά μίλια, ώστε να φτάσει τα 700 ν.μ., χωρίς να υπάρχει πρόβλημα από την οπισθέλκουσα των δεξαμενών. Επιπλέον, το ατρακτίδιο μεταφοράς όπλων μειώνει, μαζί με τις νέες βελτιώσεις, μειώνουν κατά 50% την ηλεκτρομαγνητική υπογραφή σε σχέση με τις προδιαγραφές που είχε θέσει το Αμερικανικό Ναυτικό. Σε κάθε ατρακτίδιο μπορούν να μεταφερθούν έξι SDB (Small Diameter Bombs) και δύο AMRAAM ταυτόχρονα ή δύο Paveway των 500 λιβρών και δύο AMRAAM ή αντίστοιχο φορτίο μέχρι τις 2.600 λίβρες (1.179 κιλά).

Στις υπόλοιπες αναβαθμίσεις που προτείνει η Boeing συμπεριλαμβάνεται η ενισχυμένη έκδοση του κινητήρα General Electric F414-400, ο οποίος προσφέρει 20% περισσότερη ώση, η ολοκλήρωση σφαιρικού συστήματος προειδοποίησης εχθρικών πυραύλων, εξελιγμένο πιλοτήριο με μεγαλύτερες οθόνες απεικόνισης και εσωτερικό σύστημα IRST.

Ετικέτες: , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία, Πολυμέσα

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: