Αναδιοργανώνοντας τις ταξιαρχίες

 

 

Engineer 5

 

Τη νέα δομή των ταξιαρχιών μάχης, με βάση τα διδάγματα από τις συγκρούσεις στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν υλοποιεί σταδιακά το τελευταίο διάστημα, ο Αμερικανικός Στρατός. Ενώ η ελληνική αναδιοργάνωση έχει μπλέξει κάπου ανάμεσα στους κομματάρχες, τις ταβέρνες και τον “περίεργο” πατριωτισμό, οι ΗΠΑ παρουσιάζουν κάποια ενδιαφέροντα διδάγματα.

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενα δημοσιεύματά μας για το ζήτημα, δύο θα είναι οι κύριες αλλαγές στις μηχανοκίνητες και τεθωρακισμένες ταξιαρχίες ομάδων μάχης. Η πρώτη είναι η προσθήκη ενός επιπλέουν τάγματος – αναγνώρισης, για τη συλλογή πληροφοριών στο πεδίο της μάχης και την ενίσχυση στη δυνατότητα εκτέλεσης ελιγμού. Η δεύτερη αφορά την ενίσχυση του Μηχανικού, με την κάθε ταξιαρχία να αναμένεται να λάβει από ένα τάγμα μηχανικού, αντί για λόχο όπως ήταν μέχρι πριν.

 

Engineer 3

 

Μέσω της αναδιοργάνωσης που προωθείται, και στην οποία προβλέπεται η μείωση τουλάχιστον 12 ταξιαρχιών και 80.000 ατόμων μέχρι το 2017, θα μετακινηθούν 26.600 στρατιώτες από όλο τον Στρατό, ώστε να δημιουργηθούν τα απαιτούμενα τάγματα Μηχανικού. Αυτοί θα προέλθουν από τα Τάγματα Υποστήριξης των 45 υπαρχόντων ταξιαρχιών και από τη μερική μείωση των στελεχών του Μηχανικού που υπηρετούν σε σχηματισμούς της ιεραρχίας πάνω από τις ταξιαρχίες. Έντεκα μονάδες θα δώσουν το απαραίτητο δυναμικό και άλλες θα κλείσουν ή θα ενσωματωθούν στη δομή των ταξιαρχιών ομάδων μάχης.

Η τελική αναδιοργάνωση θα αποδώσει δύο ενισχυμένους λόχους Μηχανικού, μαζί με το απαραίτητο επιτελείο για τον σχεδιασμό, την εκτέλεση και τη διοίκηση των αποστολών του Όπλου. Στις μονάδες Μηχανικού θα συμπεριληφθούν και οι λόχοι πληροφοριών και Διαβιβάσεων. Η δύναμη του κάθε τάγματος θα κυμαίνεται από 417 έως 460 άτομα, ανάλογα με τον τύπο της ταξιαρχίας.

 

Engineer 4

Ετικέτες: , , , , , , ,

Κατηγορίες: Ένοπλες Δυνάμεις, Ασφάλεια

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: