Προμήθεια TOMA Bradley από…

 

Bradley 6

Την κάλυψη των επιτακτικών αναγκών που δημιουργήθηκαν από την αναδιοργάνωση του Στρατού του επιδιώκει το Ιρακινό Υπουργείο Άμυνας. Το τελευταίο διάστημα γίνεται αποδέκτης μεγάλων αριθμών τεθωρακισμένων και ΤΟΜΠ, από τα αμερικανικά αποθέματα κυρίως.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Κυβέρνηση της χώρας βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ και την BAE Systems, για την αγορά 200 τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης Bradley, μέσα στους επόμενους 15 μήνες. Η ολοκλήρωση των επαφών των τριών πλευρών υπολογίζεται ότι θα γίνει εντός του 2014.

Τα ΤΟΜΑ που θα προμηθευτεί ο Ιρακινός Στρατός θα είναι προσφάτως αναβαθμισμένα Μ2Α2 ODS (Operation Desert Storm). Το συμβόλαιο αναμένεται να ανέλθει στα 4,3 δισεκατομμύρια δολλάρια. Μόλις ολοκληρωθεί, θεωρείται πολύ πιθανό πως θα ακολουθήσει παραγγελία για 50 τεθωρακισμένα τροχοφόρα Stryker, καθώς και ελικόπτερα, αντιαεροπορικά και πακέτα συντήρησης των ήδη υπαρχόντων αμερικανικών συστημάτων.

Τέλος, σύμφωνα με πηγές της BAE Systems, την ίδια περίοδο που θα κλείνει το ιρακινό συμβόλαιο, θα υπάρξει παραγγελία για μεταχειρισμένα M2 Bradley και από την Σαουδική Αραβία.

Bradley 5

Ετικέτες: , , , , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: