Συμπίεση για τα πιλοτήρια των U-2

U-2 1

 

Η Αμερικανική Αεροπορία έλαβε την απόφαση να επανασυμπιέσει τα πιλοτήρια των κατασκοπευτικών αεροσκαφών U-2, έπειτα από μελέτη η οποία αποκάλυψε ότι, οι πιλότοι που πετούσαν σε ψηλότερα από το μέσο όρο ύψη, παρουσίαζαν εκφυλίσεις στον εγκέφαλο.

Οι σχετικές εργασίες ολοκληρώθηκαν τον Ιούνιο, μαζί με τις απαραίτητες μετατροπές στο πιλοτήριο, όπως η ενίσχυση του πλαισίου, των διαχωριστικών και της καλύπτρας.

Η μελέτη βασιζόταν στα στατιστικά δεδομένα που συλλέγονται τα τελευταία χρόνια. Όπως παρατηρήθηκε, τα τελευταία επτά έτη, υπήρξε αυξημένη χρήση των U-2, συνοδευόμενη από αυξημένα συμβάντα ναυτίας αποσυμπίεσης. Στα τέλη του 2010, οι αξιωματούχοι θεώρησαν πως υπάρχουν επαρκή δεδομένα για τη διεξαγωγή της μελέτη, η οποία εγκρίθηκε το 2011.

Στους 105 πιλότους των U-2 που εξετάστηκαν, με τις ηλικίες τους να κυμαίνονται από 26 έως 50 ετών, οι νευρολόγοι παρατήρησαν ότι το 75% αυτών είχαν περισσότερες εγκεφαλικές εκφυλίσεις απ’ ό,τι ο μέσος όρος των ανθρώπων, αντίστοιχης κατάστασης υγείας.

Τα αεροσκάφη U-2 πετούν σε υψόμετρα μέχρι 70.000 ποδών, με το πιλοτήριο να συμπιέζεται μέχρι τα 30.000 πόδια. Από εκεί και πέρα αναλαμβάνει η στολή που φορούν οι χειριστές και η παροχή οξυγόνου. Οι γιατροί πάντως, αναφέρουν ότι οι εκφυλίσεις έχουν να κάνουν, μεταξύ άλλων, και με το πόσο άζωτο αποβάλουν οι πιλότοι, έχοντας αναπνεύσει 100% οξυγόνο πριν τις αποστολές, πόση διάρκεια είχαν αυτές και πόσο χρόνο είχαν για να ανακάμψουν σωματικά μεταξύ των πτήσεων.

Ετικέτες: , , , ,

Κατηγορίες: Ασφάλεια

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: