Καταρρίπτοντας τουρκικούς πυραύλους…

KASIRGA

 

Μετά την κατάρριψη από τον Αμερικανικό Στρατό και την Αεροπορία, βαλλιστικού πυραύλου μέσω της συνδυασμένης χρήσης AIM-120C7 AMRAAM, Link 16 και συστημάτων έγκαιρου εντοπισμού, ο Αμερικανικός Στρατός επέκτεινε τις δυνατότητες των αντιαεροπορικών του συστημάτων.

Κατά τη διάρκεια δοκιμής που οργάνωσε η Raytheon στο πεδίο βολής Yuma, αναχαιτίστηκε επιτυχώς ρουκέτα των 107 χιλιοστών, που ακολουθούσε χαμηλή τροχιά προς τον στόχο. Το πρόγραμμα φέρει την ονομασία AI3 (Accelerated Improved Intercept Initiative) και η χθεσινή δοκιμή έγινε ενόψει των πραγματικών βολών που θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο μήνα.

Το σύστημα ΑI3 αποτελείται από το ραντάρ ελέγχου πυρός KRFS (Ku Radio Frequency System), τον εκτοξευτή Avenger (ο οποίος φέρει κοινές ράγες για την εκτόξευση τόσο των AIM-9, όσο και των ΑΙΜ-120), το σύστημα διοίκησης κι ελέγχου του C-RAM, το σύστημα τεχνικού ελέγχου πυρός και τους πυραύλους.

Στη δοκιμή που έγινε, ο πύραυλος εκτοξεύτηκε ακολουθώντας τα στοιχεία που του παρείχε το KRFS. Η τελική καθοδήγηση έγινε με την χρήση του ερευνητή του πυραύλου και τον καταυγαστήρα του ραντάρ, προκειμένου να φτάσει σε σημείο κοντά στην εχθρική ρουκέτα και να εκραγεί καταστρέφοντάς την.

Το σύστημα, όπως προαναφέραμε χρησιμοποιεί για εκτόξευση το Avenger, το οποίο έχει υποστεί μετατροπές ώστε να μπορεί να βάλλει ποικιλία πυραύλων, όπως τους ΑΙΜ-9 και ΑΙΜ-120. Όπως αναφέρει η Raytheon, το ΑΙ3 θα μπορεί να καταρρίπτει ΜΕΑ, όλμους και άλλες πλατφόρμες. Ωστόσο, αυτή η δυνατότητα θα δοκιμαστεί λίγο αργότερα.

Τέτοια συστήματα, που στην ουσία προέρχονται από την ολοκλήρωση διαφορετικών υποσυστημάτων, που βρίσκονται ήδη σε χρήση, είναι ιδανικά για να δίνουν λύσεις στο πεδίο της μάχης. Ταυτόχρονα, ενώ έχουν υψηλές δυνατότητες, προσφέρονται ως οικονομική λύση, ιδιαίτερα στις δύσκολες οικονομικές περιόδους που διανύουμε, αλλά και τις απειλές που παραμονεύουν.

Ετικέτες: , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία, Τεχνολογία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: