Τί Έφεδρους Αξιωματικούς θέλει ο Ελληνικός Στρατός;

Reservist Officers 8

 

Για έναν στρατό εφέδρων, το ερώτημα αυτό παραμένει πάντα επίκαιρο. Η λογική είναι απλή. Αν μια χώρα θέλει να βασιστεί στους εφέδρους, θα πρέπει να μπορεί να τους οργανώσει σωστά (με ό,τι συνεπάγεται ο όρος “σωστά”) και να τους ελέγχει σωστά. Κι αν θέλει να έχει απαιτήσεις από την εφεδρεία και ιδιαίτερα από τους έφεδρους αξιωματικούς, θα πρέπει να δίνονται τα σωστά κίνητρα.

Όπως αναφέραμε σε πρόσφατα δημοσιεύματα του Cube Defense3 Analysis, ο Βρετανικός Στρατός στρέφεται προς την κατάργηση του Territorial Army (Εθνοφυλακή) και την ενίσχυση της Εφεδρείας. Βασικό στοιχείο αυτής της απόφασης είναι ότι η Εφεδρεία δεν θα είναι ένας “οργανισμός” δεύτερης ή τρίτης κατηγορίας, αλλά κύριο συστατικό του εν ενεργεία στρατεύματος. Για το λόγο αυτό δίνονται κίνητρα στους εφέδρους και τους εργοδότες, τους δίνονται τα ίδια υλικά και όπλα με το εν ενεργεία στράτευμα, αποτελώντας τμήματα ενεργών μονάδων του Βρετανικού Στρατού.

Αφορμή για τα παραπάνω μας έδωσε η αποφοίτηση της πρώτης σειράς Εφέδρων Αξιωματικών του Βρετανικού Στρατού, έπειτα από πιλοτική εκπαίδευση οκτώ εβδομάδων. Εντός αυτής της χρονικής περιόδου μαθαίνουν τα πάντα περί στρατιωτικών αντικειμένων, ηγεσίας, διοίκησης και τακτικών, λαμβάνοντας καλύτερη ποιοτικά εκπαίδευση, σε σχέση με πριν.

 

 

 

Θα επισημάνουμε μερικά ενδιαφέροντα σημεία. Οι έφεδροι αξιωματικοί του Βρετανικού Στρατού δεν εκπαιδεύονται σε κάποιο άλλο κέντρο, αλλά στην περίφημη και ιστορική Στρατιωτική Ακαδημία του Sandhurst. Εκεί έχουν την ευκαιρία να βρεθούν μαζί με τους μελλοντικούς αξιωματικούς του “κανονικού” στρατού, να περάσουν από την ίδια ακριβώς εκπαίδευση (αν και σε πιο συμπυκνωμένη μορφή), έχοντας τις ίδιες υποχρεώσεις, ακολουθώντας τις ίδιες αρχές και πειθαρχεία. Κατά τα λοιπά, δεν υπάρχει καμία διαφοροποίηση.

Ο αντικειμενικός σκοπός είναι προφανής. Οι έφεδροι αξιωματικοί δεν θα πρέπει να προέρχονται από κάποια άλλη κατηγορία εκπαίδευσης. Εκτός από τις οικονομίες κλίμακας, κάνοντας χρήση των πολύ καλών εκπαιδευτικών υποδομών του Sandhurst, οι αξιωματικοί θα προέρχονται από την ίδια πηγή, με εναρμονισμένη εκπαίδευση.

Δεύτερο σημείο αναφοράς είναι ότι οι έφεδροι αξιωματικοί με την αποφοίτησή τους από το Sandhurst, ονομάζονται Ανθυπολοχαγοί, χωρίς να αποτελούν μια “αρρωστημένη” κατάσταση μεταξύ αξιωματικού, όταν πρόκειται για τις ευθύνες (ώστε να αποφορτίζονται τα μόνιμα στελέχη από υπηρεσίες…) και προσωρινού-εφέδρου-κληρωτού όταν οι Ένοπλες Δυνάμεις (ιδιαίτερα ο ΕΣ που έχει και το μεγαλύτερο αριθμό αυτών) καλούνται να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους (ασφάλιση, απονομή βαθμού όχι ένα εξάμηνο αλλά ένα εικοσαήμερο πριν την απόλυση κτλ).

 

 

Ένα ακόμα σημείο που κάνει εντύπωση, είναι για το ζήτημα των κινήτρων προσέλκυσης άξιων στελεχών στην εφεδρεία. Τα κίνητρα που προσφέρουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και ιδιαίτερα ο Ελληνικός Στρατός, είναι από ανύπαρκτα έως αρνητικά ορισμένες φορές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την προσέλκυση πραγματικά ικανών στελεχών.

Κατά τη διάρκεια της τελετής αποφοίτησης, ένας από τους εφέδρους αξιωματικούς, ήταν ο Ανθυπολοχαγός Μάθιου Όσμεντ, 26 ετών, ο οποίος στην πολιτική του ζωή είναι ορκωτός λογιστής στην PriceWaterhouseCoopers… Ο Βρετανικός Στρατός κατάφερε να προσελκύσει ένα τέτοιο άτομο, που στην Ελλάδα θα ήταν από εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατο να αφήσει κάποιος μια τέτοια επαγγελματική σταδιοδρομία, για να υπηρετήσει επιπλέον χρονικό διάστημα, σε έναν οργανισμό με μπερδεμένα όρια ευθυνών και υποχρεώσεων.

Επιπλέον, ο Βρετανικός Στρατός κατάφερε να “πείσει” το συγκεκριμένο άτομο, αλλά και τη συγκεκριμένη εταιρεία-κολοσσό, ότι το να επιτρέψει στον υπάλληλό της να υπηρετήσει ως έφεδρος αξιωματικός δεν είναι χάσιμο χρόνου, όχι μόνο σε αξιακούς όρους αλλά και σε οικονομικούς.

Αντιθέτως, η θητεία στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας έχει ευτελιστεί τόσο, ώστε να θεωρείται χάσιμο χρόνου, όχι μόνο από άξιους κατά τα άλλα ανθρώπους, αλλά κι από τον ιδιωτικό τομέα. Προσωπικές εμπειρίες συναδέλφων αποδεικνύουν τα παραπάνω. Εκτός κι αν πρόκειται για διευθυντές εταιρειών που υπήρξαν έφεδροι, η θητεία κάποιου ως εφέδρου αξιωματικού, δυστυχώς δε σημαίνει παρά ελάχιστα για τον ιδιωτικό τομέα της Ελλάδας. Και σ’ αυτό μεγαλύτερη ευθύνη δεν έχει τόσο ο τελευταίος, όσο η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και οι γνωστοί για το χαμηλό επίπεδό τους κομματικοί παράγοντες που ευτελίζουν τη θητεία. Ιδιαίτερα για τους εφέδρους αξιωματικούς, το σύστημα είναι από χαμηλού επιπέδου έως ελλιπέστατο όσον αφορά τη διαδικασία επιλογής, την εκπαίδευση και την αξιολόγηση εντός των Σχολών Εφέδρων. Για τη δε θητεία στις μονάδες, μπορούν ειπωθούν πολλά… Όπως το ποιος είναι ο ρόλος του εφέδρου αξιωματικού ως διμοιρίτη-εκπαιδευτή, όταν ένας διοικητής επιλέγει να τον απασχολεί ως αρχιφύλακα για το μεγαλύτερο μέρος του μήνα, για να μην πηγαίνουν μόνιμοι;

Στη νέα εφεδρεία που σχεδιάζει ο Βρετανικός Στρατός, οι Έφεδροι Αξιωματικοί θα πληρώνονται καλύτερα, θα συμμετέχουν στο συνταξιοδοτικό καθεστώς, θα εκπαιδεύονται καλύτερα, θα διαθέτουν τα ίδια υλικά με τον κανονικό Στρατό και θα έχουν ευρύτερο ρόλο.

Η ιστοσελίδα του Βρετανικού Υπουργείου Άμυνας για τους υποψηφίους εφέδρους και τις εταιρείες που εργοδοτούν εφέδρους αξιωματικούς: SaBRE – Support for Britain’s Reservists & Employees

 

Reservist Officers 7

Ετικέτες: , , , ,

Κατηγορίες: Ένοπλες Δυνάμεις

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: