“Αστακοί” για το Αιγυπτιακό Ναυτικό – Βίντεο

 

Η Γερουσία των ΗΠΑ απέρριψε πριν από λίγες ημέρες το ψήφισμα για την μη συνέχιση της ροής στρατιωτικής βοήθειας προς την Αίγυπτο, αν και ο ομοσπονδιακός νόμος υποχρεώνει την κυβέρνηση να το πράξει σε περίπτωση που έχει γίνει πραξικόπημα. Ωστόσο, ο Μπαράκ Ομπάμα αρνείται να χαρακτηρίσει την πτώση του Μωχάμεντ Μόρσι ως τέτοια.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο ανοίγει ο δρόμος για την παραχώρηση στην Αίγυπτο δύο ταχέων περιπολικών κατευθυνομένων βλημάτων, με ιδιαίτερα βαρύ οπλισμό, εφόσον βέβαια υπάρξει αποδέσμευση κονδυλίων προς την US Military Sealift Command. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είχε ξεκινήσει το 2003, επί προεδρίας Τζ. Μπους. Ένα ΤΠΚ έχει ήδη παραδοθεί. Το συνολικό κόστος για τέσσερα συνολικά σκάφη είχε υπολογιστεί στα 1,3 δισεκατομμύρια δολλάρια.

Τα σκάφη είχαν ναυπηγηθεί από την αμερικανική VT Halter Marine και ανήκουν στην κλάση Ambassador IV. Ο οπλισμός τους αποτελείται από οκτώ πυραύλους RGM-84L Harpoon Block II, ένα πυροβόλο Super Rapid 76mm, ένα RAM Mk31, ένα Phalanx Block 1B και δύο πολυβόλα Μ60.

 

Ετικέτες: , , , ,

Κατηγορίες: Πολυμέσα

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: