Ολοκλήρωση φάσης δοκιμών για το πυροβόλο CTA40

Προχωράει με σταθερά βήματα το πρόγραμμα του νέου πυροβόλου της CTAI 40 χιλιοστών, το οποίο θα τοποθετηθεί στα βρετανικά τεθωρακισμένα οχήματα αναγνώρισης SSV (Scout Special Vehicle), στα επίσης βρετανικά ΤΟΜΑ Warrior, καθώς και στα μελλοντικά γαλλικά τροχοφόρα ΤΟΜΑ EBRC. Όπως ανακοίνωσε η κοινοπραξία CTAI (που αποτελείται από τη γαλλική Nexter και την βρετανική ΒΑΕ Systems), μέχρι στιγμής βλήθηκαν 10.000 βλήματα APFSD (Armour Piercing Fin Stabilized Discarding Sabot) και TP (Target Practice).

Η κοινοπραξία έχει παραδώσει 16 πυροβόλα, 32 κάννες και 20.000 βλήματα για δοκιμές. Έξι πυροβόλα είναι για πιστοποίηση, έξι για τοποθέτηση επί οχημάτων SV και πέντε επί ΤΟΜΑ Warrior. Μέχρι στιγμής, οι βολές έγιναν χωρίς την παρουσία πληρώματος εντός των οχημάτων Warrior, Scout και ΑΜΧ-10RC. Πέραν αυτών, άλλα τρία πυροβόλα, με 48 κάννες και 50.000 βλήματα, παραγγέλθηκαν από το βρετανικό ΥΠΑΜ.

Χάρη στην επιτυχία που σημείωσε το πυροβόλο κατά τη διάρκεια των δοκιμών, αναμένεται ότι το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτος, θα λάβει την σχετική πιστοποίηση από το Υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας και την Γαλλική Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών. Μέχρι τότε, θα συνεχιστούν οι δοκιμές με τις βολές πυρομαχικών GPR-PD (General Purpose Round – Point Detonation), οι οποίες θα ολοκληρωθούν στα τέλη του 2014, οπότε και θα ληφθεί νέα πιστοποίηση από τους δύο παραπάνω φορείς. Τέλος, στο δεύτερο τρίμηνο του 2014 θα ξεκινήσουν και οι δοκιμές του GPR-AB (General Purpose Round – Air Burst), οι οποίες θα ολοκληρωθούν στα τέλη του 2015.

Ετικέτες: , , , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: