Ιστορική μετακίνηση των Βρετανικών Αμφίβιων Δυνάμεων

Ιστορική χαρακτηρίστηκε η μετακίνηση των αμφίβιων δυνάμεων του Βρετανικού Στόλου, από την περιοχή του Μπόρνμουθ προς το Πλύμουθ. Εκεί βρίσκεται όχι μόνο ένας από τους τρεις ναυστάθμους της χώρας, αλλά και το νέο Κέντρο Αμφίβιας Αριστείας. Πρόκειται για τις νέες εγκαταστάσεις όπου θα βρίσκεται το κέντρο εκπαίδευσης των αμφίβιων δυνάμεων, με όλες τις απαραίτητες εγκαταστάσεις διοίκησης, υποστήριξης και τα απαραίτητα μέσα εκπαίδευσης.

Έτσι, όλα τα αμφίβια πλωτά μέσα (αερόστρωμνα, αποβατικές άκατοι, ελαστικές λέμβοι, αποβατικά σκάφη του Royal Navy) που διαθέτουν οι Royal Marines θα βρίσκονται στο νέο χώρο του Κέντρου Αμφίβιας Αριστείας. Το 90% της δύναμης των RM που βρισκόταν στη βάση στο Μπόρνουμθ μετακινήθηκε στο Πλύμουθ και θα βρίσκεται μαζί με άλλη επιχειρησιακή Μοίρα των RM.

…προσπάθειες των τοπικών λαϊκιστών βουλευτών που το υπόλοιπο διάστημα είναι “ανύπαρκτοι”, άλλων κομματικών παραγόντων – εκπροσώπων του πατριωτισμού, των τοπικών παμπ κι εστιατορίων με fish ‘n chips, ενοικιαστών σπιτιών και θρησκευτικών παραγόντων, απέτυχαν να παρεμποδίσουν τη μετακίνηση των δυνάμεων… (χιούμορ).

Ετικέτες: , , , ,

Κατηγορίες: Ασφάλεια

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: