Γερμανικά υποβρύχια για την Πολωνία (;)

U212 1

 

Όπως έγινε γνωστό, στα τέλη Μαΐου, οι Υπουργοί Άμυνας της Γερμανίας και της Πολωνίας υπέγραψαν Επιστολή Πρόθεσης για τη συνεργασία στο ναυτικό τομέα. Πιο συγκεκριμένα, η συνεργασία θα περιλαμβάνει κοινές ασκήσεις, κοινές επιχειρησιακές δράσεις, ανταλλαγή τεχνογνωσίας και προσωπικού, και κοινές προμήθειες και συντήρηση νέων συστημάτων.

Μέχρι το τέλος του 2013, η Πολωνία αναμένεται ότι θα ξεκινήσει τη διαδικασία προμήθειας νέων υποβρυχίων, με πρώτο βήμα την οριστικοποίηση των προδιαγραφών τους. Δύο υποβρύχια θα αγοραστούν το οικονομικό έτος 2020 κι ένα τρίτο το 2030. Η ναυπήγηση φαίνεται πως θα γίνει εγχώρια και θα περιλαμβάνει τη μεταφορά τεχνογνωσίας.

Γενικότερα, στον τομέα των κοινών προμηθειών περιλαμβάνονται πλοία γενικής υποστήριξης, νέα πετρελαιοφόρα και διάφορα υποσυστήματα. Δεδομένου ότι υπήρξαν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για πρόταση του Γερμανικού Ναυτικού για χρονομίσθωση δύο υποβρυχίων U212Α, τα ενδεχόμενα στην σχετική προμήθεια είναι ανοιχτά.

Σε πολιτικό επίπεδο φαίνεται και πάλι η προσπάθεια της Γερμανίας να ελέγξει τις δαπάνες της και να δημιουργήσει μορφές αλληλεξάρτησης σε διαφόρους τομείς, συμπεριλαμβανομένης και της Άμυνας, με τις γειτονικές χώρες, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται στο πλαίσιο μελλοντικών αποφάσεων.

Ετικέτες: , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: