Βολή βλήματος Vulcano από PzH 2000

Η Oto Melara και η Diehl Defence εκτέλεσαν δοκιμές μίας εβδομάδας στις οποίες περιλαμβάνονταν και βολή του βλήματος Vulcano, από πυροβόλο PzH 2000, σε πεδίο βολής στη Νότια Αφρική.

Το Vulcano είναι βλήμα καθοδήγησης που κατασκευάζεται σε διαμετρήματα 127 και 155 χιλιοστών, με δύο επιλογές καθοδήγησης. Είτε με GPS/IR ή με GPS και Ημιενεργή Τερματική Καθοδήγηση Λέιζερ (SAL). Το βλήμα προέκυψε από τη συμφωνία συνεργασίας των δύο πλευρών. Το Υπουργείο Άμυνας της Ιταλίας είναι ο κύριος χορηγός ανάπτυξης του βλήματος Vulcano. Η γερμανική πλευρά έχει αναλάβει το κομμάτι του μηχανισμού ημιενεργού τερματικής καθοδήγησης, του συστήματος ελέγχου πυρός και του προγραμματισμού του βλήματος, καθώς και των βολών με το πυροβόλο PzH 2000.

Κατά τη διάρκεια της βολής, στόχος ήταν μια επιφάνεια εμβαδού 2×2, σε απόσταση 33 χιλιομέτρων. Το πρώτο βλήμα είχε κεφαλή με GPS μόνο, με αποτέλεσμα να προσκρούσει 20 μέτρων πριν τον στόχο. Τα πυρομαχικά με GPS/SAL κατάφεραν να πλήξουν τον στόχο ακριβώς στο κέντρο. Η ανάπτυξη θα συνεχιστεί μέσα στο επόμενο διάστημα, ώστε το βλήμα να είναι έτοιμο για παραγωγή εντός του 2014.

 

Pzh 2000 1

Ετικέτες: , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: