Τ-50: Στη μέγγενη της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας

Δεν κατάφερε να ξεφύγει από τα συστημικά προβλήματα της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας το νέο μαχητικό Τ-50. Αν και η αύξηση του κόστους είναι σύνηθες φαινόμενο σε τόσο υψηλής τεχνολογίας προγράμματα, εντούτοις στην περίπτωση του Τ-50, ρόλο παίζει και ο μη αποδοτικός τρόπος λειτουργίας της ρωσικής βιομηχανίας.

Όπως αναφέρουν πηγές του Ινδικού Υπουργείου Άμυνας, η υπογραφή της έγκρισης της τελικής σχεδίασης και του συμβολαίου έρευνας και ανάπτυξης για το μαχητικό Τ-50, θα καθυστερήσει, ενώ ταυτόχρονα η Ρωσία ανεβάζει τα κόστη του αεροσκάφους. Έτσι, δεν αναμένεται κάποια εξέλιξη πριν την ολοκλήρωση του οικονομικού έτους 2014, την στιγμή που οι υπογραφές για το χρονοδιάγραμμα, μετά την εξέταση της αρχικής σχεδίασης, αναμένονταν το 2012. Επιπλέον, η Ινδία θα έπρεπε να παραλάβει τρία πρωτότυπα το 2014, 2017 και 2019 για δοκιμές, πριν την ένταξη του αεροσκάφους το 2022.

Η Ινδία θα δαπανήσει κατά πάσα πιθανότητα 35 δισεκατομμύρια δολλάρια μέσα στα επόμενα είκοσι χρόνια, για την απόκτηση και ένταξη σε υπηρεσία 200 μαχητικών PAK-FA. Υπενθυμίζουμε ότι τα ινδικά Τ-50 θα αποτελούσαν τροποποιημένη έκδοση των ρωσικών PAK-FA. Οι ινδικές πηγές αναφέρουν ότι η Ινδική Αεροπορία είναι σίγουρη πως το Τ-50 θα καλύψει τις μελλοντικές της ανάγκες, με εξαίρεση την υπερ-ευελιξία και τη δυνατότητα για supercruise.

Ετικέτες: , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: