Τουρκία: Κέντρο ολοκλήρωσης και δοκιμών δορυφόρων

Το 2010 η Τουρκία είχε υπογράψει με την Telespazio το συμβόλαιο του προγράμματος δορυφόφρων Göktürk για λογαριασμό του Υπουργείου Άμυνας. Στο πλαίσιο αυτής της σύμβασης είχε συμφωνηθεί και η δημιουργία κέντρου ολοκλήρωσης δορυφόρων και εκτέλεσης δοκιμών.

Την κατασκευή έχει αναλάβει η κοινοπραξία Thales Alenia Space. Το κτίσμα είναι αεροστεγές και υδατοστεγές. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, τώρα βρίσκεται στη φάση της εγκατάστασης των κύριων συστημάτων δοκιμών. Με άλλα λόγια, στο χώρο θα μπορούν να συναρμολογούνται ταυτόχρονα περισσότεροι από ένα δορυφόρο τηλεπικοινωνιών ή παρατήρησης. Η παράδοση του έργου θα γίνει τον ερχόμενο Οκτώβριο, αλλά η τελική αποδοχή, έπειτα από τις απαραίτητες δοκιμές, θα γίνει τον Μάιο του 2014.

Ο χώρος θα είναι επιφανείας 3.000 τετραγωνικών μέτρων και θα φιλοξενεί τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό ολοκλήρωσης δορυφόρων. Σε αυτόν θα συμπεριλαμβάνονται εξέδρες μηχανικής δόνησης, ανηχοϊκός θάλαμος 950 τ.μ., θάλαμος κενού 350 τ.μ., θάλαμος ηλεκτρομαγνητικών δοκιμών, πεδίο δοκιμής κεραιών και ηλιακών πάνελ.

 

Gokturk 2 launch

Ετικέτες: , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία, Τεχνολογία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: