Καινούρια ελικόπτερα για τις Γερμανικές Ειδικές Δυνάμεις

Σε συμβόλαιο για 15 EC645 T2 προχώρησε το γερμανικό υπουργείο άμυνας στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης των μέσων μεταφοράς της διοίκησης ειδικών δυνάμεων (Kommando Spezialkräfte-KSK). Με αυτό τον τρόπο οι Γερμανικές ειδικές δυνάμεις μπαίνουν στο κλαμπ των πολλών χρηστών του τύπου ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και οι αμερικανικές δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων. Το αεροσκάφος θα χρησιμοποιείται για διείσδυση, απαγκίστρωση και υποστήριξη δυνάμεων σε εχθρικό έδαφος.

Lakota 4Το συμβόλαιο συνολικής αξίας 194 εκατομμυρίων ευρώ αφορά στην έκδοση T2 του ελικοπτέρου και περιλαμβάνει ψηφιακό κόκπιτ, πλήρεις δυνατότητες νυκτερινών πτήσεων και αυτόματο πιλότο. Το αεροσκάφος θα εξοπλίζεται με πλήρη σουίτα τακτικών ασυρμάτων για διαλειτουργικότητα στο πλαίσιο νατοϊκών επιχειρήσεων ενώ θα προσφέρει κορυφαίες δυνατότητες ανίχνευσης στόχων με σύγχρονο ηλεκτρο-οπτικό σύστημα αλλά και αυτοπροστασία έναντι κατευθυνόμενων πυραύλων εδάφους-αέρος, κυρίως MANPADS.

Lakota 2

Η λογική απόκτησης του αεροσκάφους αφορά κυρίως στο χαμηλό ρίσκο αλλά και στο λογικό κόστος λειτουργίας. Το EC645 χρησιμοποιείται ήδη από περισσότερους από 40 χρήστες ενώ περίπου 600 μονάδες είναι ήδη επιχειρησιακές σε όλο τον κόσμο. Στις αμερικανικές δυνάμεις το ελικόπτερο φέρει την ονομασία UH-72A Lakota. Το νέο ελικόπτερο δημιουργεί και οικονομίες κλίμακας από τη στιγμή που το αντίστοιχης φιλοσοφίας, και ίδιου κατασκευαστή, EC135 αξιοποιείται από τη Σχολή Πτήσεων του Γερμανικού στρατού εξοικονομώντας πόρους σε εκπαίδευση και λογιστική υποστήριξη.

Οι παραδόσεις του αεροσκάφους θα ξεκινήσουν στα τέλη του 2015 και θα ολοκληρωθούν στα μέσα του 2017.

Ετικέτες: , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία, Διεθνη, Ενοπλες Δυναμεις

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: