Επίδειξη δύναμης από το Ισραήλ

Σε νέα δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου φαίνεται να προχώρησε το Ισραήλ, σύμφωνα με τον ισραηλινό τύπο. Το ισρηαλινό υπουργείο άμυνας προέβει σε μια σιβυλική δήλωση αποκαλύπτοντας ότι η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε στις μεσογειακές ακτές και αφορούν σε δοκιμές του συστήματος προώθησης. Ακριβείς πληροφορίες για τον τύπο του πυραύλου δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα.

300px-Shavit-1

Με βάση τα λίγα που είναι γνωστά για το ισραηλινό πυρηνικό πρόγραμμα πιθανότατα πρόκειται για αναβάθμιση του Jericho ΙΙΙ ο οποίος μπορεί να φέρει συμβατική, χημική, βιολογική και, φυσικά, πυρηνική κεφαλή κι έχει βεληνεκές άνω των 5,000 χλμ.

Οι δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων συνήθως συνδέονται και με πολιτικούς, κι όχι μόνο τεχνικούς, παράγοντες και συγκεκριμένα με την εκπομπή σήματος ετοιμότητας ή κλιμάκωσης προς τον αντίπαλο. Σε κάθε περίπτωση, η νέα εκτόξευση πραγματοποιήθηκε σε μια στιγμή που η κατάσταση στο Ιράν αλλά και στη Συρία συνεχίζουν να προκαλούν δονήσεις στο μεσανατολικό σύστημα ενώ η ισραηλινή ηγεσία συνεχίζει να συζητά ένα προληπτικό κτύπημα κατά του Ιράν.

 

 

Ετικέτες: , , ,

Κατηγορίες: Ασφάλεια, Διεθνη

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: