Γυναίκες στο 160ό Σύνταγμα Ειδ. Αερ/κών Επιχειρήσεων

Το 160ό Σύνταγμα Ειδικών Αεροπορικών Επιχειρήσεων ξεκίνησε τις διαδικασίες κατάταξης γυναικών που ενδιαφέρονται να γίνουν πιλότοι ή μηχανικοί, καθιστάμενο το πρώτο σύνταγμα ειδικών επιχειρήσεων που κάνει κάτι τέτοιο.

Έπειτα από την απόφαση του Πενταγώνου να ανοίξουν όλες οι στρατιωτικές θέσεις στις γυναίκες, αυτές θα μπορούν να εισέλθουν και στις “κλειστές” μέχρι σήμερα μάχιμες μονάδες και μάχιμους σχηματισμούς. Για τους Rangers ή τις Ειδικές Δυνάμεις δεν έχει ακόμα καθοριστεί το πως θα ανοίξουν στις γυναίκες, αλλά αναμένεται να γίνει πολύ σύντομα. Επιπλέον, δεν υπάρχει ποσόστωση στη συμμετοχή των γυναικών σε αυτές τις μονάδες.

Στο 160ό Σύνταγμα υπηρετούν ήδη τέσσερις γυναίκες και η διοίκησή του διεξάγει ενισχυμένη εκπαίδευση για την αποφυγή σεξουαλικών παρενοχλήσεων, οι οποίες αποτελούν μάστιγα στις Αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και πολύ συχνούς ελέγχους μέσω ανώνυμων ερωτηματολογίων για το κλίμα που επικρατεί στον σχηματισμό.

Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο το πότε θα πετάξει η πρώτη γυναίκα πιλότος ελικοπτέρου ειδικών επιχειρήσεων. Οι διαδικασίες που εφαρμόζονται απαιτούν ενάμιση χρόνου περίπου πριν ο/η πιλότος φτάσει να μετατεθεί σε επιχειρησιακή μονάδα, εφόσον είναι εντός του 35% που επιτυγχάνει στις δοκιμασίες και τις αξιολογήσεις. Το σίγουρο είναι, σύμφωνα με τη διοίκηση, πως οι προδιαγραφές δεν πρόκειται να χαμηλώσουν.

 

160 SOAR 2

Ετικέτες: , , , ,

Κατηγορίες: Ασφάλεια

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: