Ελέγχοντας τα Sukhoi με iPad και αμερικανικές ιδέες

Sukhoi Civil Aviation
Μία από τις πολλές δυνατότητες που δίνουν οι υπολογιστές-ταμπλέτες, στην περίπτωσή μας τα iPad, εκμεταλλεύονται οι επιθεωρητές ποιοτικού ελέγχου της Sukhoi Civil Aircraft Company (SCAC). Παρέλαβαν τριάντα iPad προκειμένου να ενισχύσουν και να επιταχύνουν το έργο τους, και θα παραλάβουν άλλα πενήντα για να τα χρησιμοποιήσουν σε όλη τα στάδια του κύκλου παραγωγής.

Στον τομέα του ποιοτικού ελέγχου οι επιθεωρητές μπορούν να λάβουν φωτογραφίες των διαφόρων τμημάτων και να τις φορτώσουν άμεσα στους υπολογιστές για περαιτέρω έλεγχο. Παλαιότερα, όπως δηλώνουν, η διαδικασία αυτή έπαιρνε σχεδόν ένα μήνα. Τώρα, με εφαρμογές απεικόνισης και μέτρησης που έχουν φορτώσει στα iPad μπορούν να ελέγχουν τυχόν σχεδιαστικές και κατασκευαστικές ανωμαλίες άμεσα.

Η έμπνευση για κάτι τέτοιο ήρθε απευθείας από την Boeing. Ο Πρόεδρος της SCAC επισκέφθηκε τις ΗΠΑ και τις εγκαταστάσεις του αμερικανικού αεροδιαστημικού κολοσσού. Όπως δήλωσε, εντυπωσιάστηκε από τα εργαστήρια της εταιρείας στο Σηάτλ, τα οποία η Sukhoi προσπαθεί να αντιγράψει.

Το τελευταίο προϊόν της SCAC, το Sukhoi Superjet 100, αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Ένα έχει ήδη πέσει, χωρίς να έχουν αποσαφηνιστεί τα αίτια και χωρίς να έχει καθηλωθεί ο στόλος τους. Η Sukhoi τώρα αναφέρει ότι το αεροσκάφος θέλει ακόμα δύο με τρία χρόνια μέχρι να καταφέρει να ωριμάσει, να βελτιωθεί το επίπεδο της παραγωγής και να αλλάξει η ποιότητα της όλης διαδικασίας και των συστημάτων, υποσυστημάτων κι εξαρτημάτων. Η αντιγραφή του αμερικανικού μοντέλου, ευελπιστούν πως θα τους δώσει τα αναγκαία εφόδια, τον τρόπο λειτουργίας και την τεχνογνωσία για να το πετύχουν.

 

Sukhoi Superjet 100 2

Ετικέτες: , , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία, Τεχνολογία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: