Ταχύπλοο ειδικών επιχειρήσεων από την CTruk – Βίντεο

 

Η βρετανική εταιρεία CTruk θα παρουσιάσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, το ταχύπλοο καταμαράν THOR (Twin Hulled Offshore Raider) για μεγάλο εύρος ειδικών εφαρμογών. Σε αυτές συμπεριλαμβάνεται η προστασία των ναυτικών δυνάμεων, των αποβατικών ενεργειών, των λιμενικών και παράκτιων ή υπεράκτιων εγκαταστάσεων, η απαγκίστρωση δυνάμεων ή απωλειών από ακτές, η μεταφορά των ειδικών δυνάμεων που προηγούνται των αποβάσεων, η περιπολία σε ποταμούς κτλ.

Ανάλογα με την αποστολή μπορεί να δεχθεί και τον κατάλληλο οπλισμό, με κυριότερο τον τηλεχειριζόμενο πυργίσκο Saab Trackfire, με βαρύ πολυβόλο Μ2ΗΒ.

Το σκάφος έχει μήκος 11 μέτρα, πλάτος 3,45 μ. και εκτόπισμα που κυμαίνεται από 5,5 έως 9.5 τόνους, ανάλογα με τη διαμόρφωση για την εκάστοτε αποστολή. Η κατασκευή του γίνεται εξ ολοκλήρου με συνθετικά υλικά. Την πρόωση αναλαμβάνουν δύο water jets Rolls-Royce FF-310 και δύο κινητήρες Yanmar 8LV-370, που του δίνουν μέγιστη ταχύτητα 40 κόμβων.

 

 

Στην έκδοση μεταφοράς προσωπικού μπορεί να μεταφέρει 10 άτομα συν δύο που είναι το πλήρωμα, με την καμπίνα να είναι κλειστή για προστασία από το θαλάσσιο περιβάλλον και τις καιρικές συνθήκες. Αντιθέτως η έκδοση παραποτάμιας περιπολίας είναι ανοιχτού τύπου και παρέχει αντιβαλλιστική προστασία για τα δύο μέλη του πληρώματος, τους κινητήρες και για τους χειριστές των όπλων, καθώς μπορούν να τοποθετηθούν επιπλέον πολυβόλα. Το σκάφος όλων είναι θωρακισμένο για προστασία από πυρά ελαφρών όπλων.

Επιπλέον, η CΤruk δίνει τη δυνατότητα χρήσης του THOR σε συνδυασμό με το καταμαράν πολλαπλών ρόλων CTruk 50T, μήκους 28 μέτρων, το οποίο θα λειτουργεί ως μητρικό πλοίο/βάση, για επιχειρήσεις σε ακόμα μεγαλύτερες περιοχές και για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα, ώστε να καλύπτονται αποστολές σε ΑΟΖ.

 

Ετικέτες: , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία, Πολυμέσα, Τεχνολογία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε <span>%d</span> bloggers: