Εκπαίδευση Λίβυων στην Βρετανία. Όχι στην Ελλάδα…

Την εκπαίδευση Λίβυων στρατιωτικών πρόκειται να αναλάβει η Βρετανία. Όπως έγινε γνωστό, 2.000 Λίβυοι θα εκπαιδευτούν στο κέντρο Bassingboum του Βρετανικού Στρατού. Κύριο αντικείμενο θα είναι βασική εκπαίδευση Πεζικού και εκπαίδευση ηγητόρων.

Το κόστος θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από την Λιβύη. Πολύ σύντομα οι εκπαιδευόμενοι θα περάσουν από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις κι έπειτα θα μεταβούν στην Βρετανία ανά ομάδες για να περάσουν την 10 εβδομάδων εκπαίδευση.

Όπως δήλωσε ο Βρετανός ΥΠΕΞ, Γούλιαμ Χέιγκ, “η κυβέρνηση πιστεύει ακράδαντα ότι μια σταθερή, ανοιχτή και δημοκρατική Λιβύη, που θα συμβάλει στην ευρύτερη περιφερειακή σταθερότητα, είναι εντός των βρετανικών συμφερόντων.” Ο δε Υπουργός Άμυνας, Φίλιπ Χάμμοντ, ανέφερε ότι “οι Βρετανικές Ένοπλες Δυνάμεις αναγνωρίζονται από όλους ως από τις καλύτερες στον κόσμο, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Λιβυή στράφηκε σε εμάς για την ειδικευμένη εκπαίδευση.

Όπως και με θέματα αμυντικών προμηθειών της Λιβύης, η ελληνική κυβέρνηση είναι και πάλι απούσα. Η γνωστή απουσία ιδεών, μακροπρόθεσμης δουλειάς, προτάσεων από συμβούλους που πραγματικά να γνωρίζουν και οράματος, είναι για μια ακόμα φορά παρόντα. Για τα όσα λέγονται κατά καιρούς για το ότι η Ελλάδα «ακούγεται» κι ότι αλλάζει, η πραγματικότητα τα καταρρίπτει όλα.

 

Soldiers 11

Ετικέτες: , ,

Κατηγορίες: Ασφάλεια, Εξωτερική Πολιτική & Ασφάλεια

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: