Φόβοι για προβλήματα με το F-35B

Φόβοι για νέα προβλήματα εκφράζονται για την έκδοση F-35Β. Βρετανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι θα εκτελέσουν δοκιμές SRVL (Shipboard Rolling Vertical Landing). Δηλαδή, οριζόντια προσνήωση, με τροχοδρόμηση. Αυτή η τεχνική επιτρέπει την προσγείωση με μεγαλύτερο βάρος, καθώς εκφράζονται σοβαροί φόβοι ότι σε περίπτωση που το αεροσκάφος δεν χρησιμοποιήσει όλα του τα όπλα, θα έχει πρόβλημα να προσνηωθεί με ευκολία – να “κρατήσει” το βάρος του σε αιώρηση.

Ειδικότερα, όπως δήλωσε ένας από τους αξιωματούχους, θα ήταν ορθό να υπάρχει περίσσεια ισχύος 2.000 έως 4.000 λιβρών, ιδιαίτερα για τις περιπτώσεις όπου το αεροσκάφος θα επιχειρεί σε πολύ θερμά ή/και χαμηλής πίεσης περιβάλλοντα, όπως για παράδειγμα στον Κόλπο του Ομάν. Τόνισε επίσης ότι, για τις περιπτώσεις όπου δεν χρειάζονται τα χαρακτηριστικά stealth, το αεροσκάφος θα φέρει επιπλέον οπλισμό στους πυλώνες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την επιστροφή του στο πλοίο.

Εντός του έτους αναμένεται η απόφαση για την πιθανή προμήθεια επιπλέον αεροσκαφών F-35B για δοκιμές και αξιολόγηση. Ωστόσο, αν και αρχικά είχε προβλεφθεί η αγορά 138 αεροσκαφών, τελικά θα αγοραστούν μόνο 70 με τα 100 να είναι λιγότερο πιθανός αριθμός.

 

Ετικέτες: , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: