Κατάρ: Περί απόσυρσης των Mirage 2000-9

Ανοίγει και πάλι το ζήτημα της προμήθειας νέων μαχητικών από το Κατάρ, προκειμένου να αντικαταστήσει τα 12 Mirage 2000-9. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως η διαδικασία του διαγωνισμού αναμένεται να ξεκινήσει πολύ σύντομα. Σύμφωνα με γαλλική πηγή, η χώρα ενδιαφέρεται για τα μαχητικά Rafale, ενώ άλλες πηγές ανέφεραν στα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης πως υπάρχει ενδιαφέρον και για τα Eurofighter.

Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν πως Καταριανοί αξιωματούχοι βρέθηκαν στην Βρετανία προκειμένου να αξιολογήσουν από κοντά το αεροσκάφος της RAF. Την ερχόμενη εβδομάδα μάλιστα, αναμένεται στο Κατάρ η άφιξη ομάδας της κοινοπραξίας Eurofighter, ενώ το Σάββατο θα αφιχθεί και ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολλάντ, που θα έχει συνάντηση με τις ηγεσίες των χωρών του Κόλπου.

Στην κόντρα που αναμένεται να ξεκινήσει, θα συμμετέχει και η Boeing με δική της πρόταση. Παρ’ όλ’ αυτά, η Καταριανή Αεροπορία δεν έχει θέσει ακόμα προδιαγραφές, ούτε έχει αναφέρει τι είδους αεροσκάφος ή για ποιες αποστολές το επιθυμεί. Οι Γάλλοι προωθούν ευρύτερες συμφωνίες με το Κατάρ, εντός των οποίων θα μπορούσε να μπει και το ζήτημα του Rafale. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα φτάσουν στελέχη της γαλλικής Total και της Airbus, ενώ τον περασμένο μήνα η κατασκευαστική Vinci κέρδισε συμβόλαιο για το μετρό της Ντόχα.

 

 

Qatar M-2000 2

Ετικέτες: , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: