Άσκηση Dawn Blitz 2013 – Φωτογραφίες

Από τις 11 έως τις 28 Ιουνίου διεξάγεται η αμφίβια άσκηση Dawn Blitz, στο Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ, με τη συμμετοχή 5.000 στρατιωτών από το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία και την Ιαπωνία.

Κύριος χώρος διεξαγωγής της είναι η βάση Pendleton των Πεζοναυτών, όπου θα διεξαχθεί και η κύρια αποβατική ενέργεια. Το βασικότερο σενάριό της είναι η εκτέλεση επιθετικών αμφίβιων επιχειρήσεων, αν και εκ των πραγμάτων θα περιλαμβάνει και αμυντικά σενάρια. Σε δευτερεύων στάδιο οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν σε σενάρια προετοιμασίας και μεταστάθμευσης της Διοικητικής Μέριμνας, στις ειδικές επιχειρήσεις, την εκκένωση τραυματιών, την κατάληψη αεροδρομίου και άλλων εγκαταστάσεων, τη μάχη σε κατοικημένους τόπους, τη σύλληψη αιχμαλώτων, την εκτέλεση περιπολιών, σε διάφορα επιβολής και αστυνόμευσης της ειρήνης και σε πληθώρα άλλων σεναρίων Πεζικού.

Σημαντικό κομμάτι στην όλη εκπαίδευση καταλαμβάνουν οι βολές με πραγματικά πυρά, όχι με βάση την τυποποιημένη “σκοποβολή” του Ελληνικού Στρατού, αλλά εκείνες από διαφορετικές θέσεις και στάσεις, τις οποίες θα εκτελέσει στο πεδίο της μάχης ένας στρατιώτης.

Οι άρτιες υποδομές στη βάση Pendleton έδωσαν την ευκαιρία στις συμμαχικές δυνάμεις να εκπαιδευτούν σε πολύπλοκα σενάρια και στη συνέχεια να λάβουν απενημέρωση και κριτική για τις κινήσεις τους, χάρη στα εκπαιδευτικά βοηθήματα και τις αίθουσες διδασκαλίας.

Φωτογραφίες: USMC

Ετικέτες: , , , ,

Κατηγορίες: Ασφάλεια

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: