Νέες στολές και άρβυλα για το Σώμα Πεζοναυτών

Το Σώμα Πεζοναυτών αναπτύσσει νέα γενιά, ελαφρών, ατομικών υλικών για τα στελέχη του, για τις επιχειρήσεις σε τροπικά κλίματα. Από τον ερχόμενο Οκτώβριο θα ξεκινήσει η διαδικασία επίσημα, οπότε και θα δοθούν οι ακριβείς προδιαγραφές. Στα υλικά θα συμπεριλαμβάνονται άρβυλα, στολές, εσώρουχα, μπλούζες, λοιπά παντελόνια, κάλτσες κτλ, ειδικά για ζεστό και υγρό περιβάλλον.

Από τις αρχές του χρόνου είχε παρατηρηθεί το φαινόμενο, οι στολές των Πεζοναυτών, που προσφέρουν και μικρή αντιπυρική προστασία, να μην στεγνώνουν γρήγορα, με αποτέλεσμα να μουχλιάζουν έπειτα από πολλές χρήσεις. Για το λόγο αυτό, η αρμόδια Διοίκηση του Σώματος, ήρθε σε επαφή με διαφόρους κατασκευαστές, οπότε και ερευνούν την απόδοση διαφόρων υλικών, ακόμα κι αυτών που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Ένα απλό παράδειγμα είναι τα άρβυλα, τα οποία θα κατασκευάζονται από υλικό νάυλον, που στεγνώνει ταχύτερα, ενώ θα έχουν και λιγότερα αφρώδη υλικά.

Όπως έγινε γνωστό, στο πλαίσιο των περικοπών, τα υλικά που θα προκύψουν από το διαγωνισμό, θα μπορούν να υιοθετηθούν κατά πάσα πιθανότητα και από τους υπόλοιπους Κλάδους, παραμερίζοντας τους οργανωσιακούς ανταγωνισμούς που κόστισαν εκατοντάδες εκατομμύρια ή και δισεκατομμύρια.

 

Ετικέτες: , , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: