Αμερικανικός Στρατός: Αντικατάσταση του Μ4… τέλος

M4A1 1

 

Έληξε “άδοξα” η διαδικασία αξιολόγησης αραβίδων για τον Αμερικανικό Στρατό. Η αιτιολόγηση που δόθηκε στη δημοσιότητα αναφέρει τα εξής:

Πρώτον, καμία από τις αραβίδες που αξιολογήθηκαν κατά τη φάση δοκιμών, δεν κατάφερε να συγκεντρώσει την απαιτούμενη βαθμολογία για να συνεχίσει στην επόμενη φάση. Ειδικότερα, καμία από τις υποψήφιες εταιρείες δεν μπόρεσε να επιδείξει σημαντική βελτίωση στην αξιοπιστία των αραβίδων, η οποία μετρήθηκε με το μέσο αριθμό εμπλοκών. Οι αξιωματούχοι δήλωσαν πως το πυρομαχικό Μ855Α1 Enhanced Performance Round, ήταν το πρόβλημα της χαμηλότερης αξιοπιστίας.

Δεύτερον, α χρήματα της διαδικασίας δοκιμών θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για άλλες πιο πιεστικές ανάγκες.

Τρίτον, το Μ4Α1 είναι περισσότερο από ικανό για να καλύψει τις τρέχουσες ανάγκες. Για την υποστήριξη αυτής της θέσης, ο Αμερικανικός Στραός παραμέμπει την κατάθεση του Γενικού Επιθεωρητή του Υπουργείου Άμυνας, ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής του Κονγκρέσσου, η οποία αξιολόγησε την αξία της διενέργειας διαγωνισμού για αραβίδες, σε σύγκριση με τις υπάρχουσες αναβαθμίσεις του Μ4.

Έτσι, ο Αμερικανικός Στρατός θα προχωρήσει τελικά με τον πλήρη εξοπλισμό του με αμφιδέξιες αραβίδες Μ4Α1, που διαθέτουν καλύτερη κάννη και κλείστρο.

Τα όπλα που αξιολογήθηκαν ήταν το B.E.A.R της Adcor Defense, το SCAR της FN, το ACR της Remington, βελτιωμένη έκδοση του ΗΚ416 της Η&Κ και φυσικά το Μ4Α1. Σχετικά με τις αξιολογήσεις των όπλων έγιναν γνωστά τα εξής στοιχεία:

Το ΗΚ416 είχε δοκιμαστεί το 2007, μαζί με άλλα όπλα, σε βολές 60.000 φυσιγγίων σε περιβάλλον σκόνης και είχε 233 εμπλοκές έναντι 882 του Μ4. Μετά τις τροποποιήσεις στο Μ4, οι εμπλοκές μειώθηκαν στις 296. Το SCAR είχε 226 εμπλοκές. Το κορυφαίο όλων ήταν το Χ8, το οποίο τελικά “έχασε” στους διαδρόμους των αποφάσεων προμηθειών. Από το πρόγραμμα του Χ8 προέκυψε το Χ25 που χρησιμοποιείται ήδη στο Αφγανιστάν.

Επίσης, στον πρόσφατο διαγωνισμό, οι συμμετέχουσες εταιρείες είχαν το δικαίωμα συμμετοχής μόνο με μία πρόταση. Δηλαδή, μόνο με ένα διαμέτρημα και ένα μήκος κάννης, την στιγμή που οι συμμετέχουσες εταιρείες έδιναν τη δυνατότητα αλλαγής κάννης και συστήματος κλείστρου – διαμετρήματος.

 

 

M4A1 2

Ετικέτες: , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: