Ινδία: Αναβάθμιση των ΒΜΡ-2Κ

Το Υπουργείο Άμυνας της Ινδίας αποφάσισε να παγώσει τα προγράμματα νέας προμήθειας τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης, όπως το Μελλοντικό ΤΟΜΑ και η προμήθεια ΒΜΡ-3. Αντί αυτού θα εκσυγχρονιστούν τα υπάρχοντα ΒΜΡ-2Κ στην έκδοση -2Μ, με κόστος 1,2 δισεκατομμύρια δολλάρια.

Το πρόγραμμα έλαβε την έγκριση της κυβέρνησης. Θα έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης τα επόμενα τρία με πέντε χρόνια και θα εφαρμοστεί στα 1.500 ΒΜΡ-2 που διαθέτει ο Ινδικός Στρατός, αν και δεν είναι όλα στην έκδοση ΤΟΜΑ. Οι τομείς στους οποίους θα γίνουν αλλαγές είναι τα συστήματα επιτήρησης/παρατήρησης/εγκλωβισμού με την τοποθέτηση θερμικού και πανοραμικού σκοπευτικού, του συστήματος ελέγχου πυρός, του οπλισμού και του κινητήρα.

Ήδη έχουν ζητηθεί πληροφορίες από εγχώριες και ξένες εταιρείες για την κατάθεση προτάσεων για νέους κινητήρες. Στόχος είναι να τοποθετηθούν κινητήρες ελάχιστης ισχύος 380 ίππων, με εύκολη και οικονομική συντήρηση, αφού οι κινητήρες των 285 ίππων που διαθέτουν θεωρούνται ανεπαρκείς. Στον οπλισμό σχεδιάζεται η τοποθέτηση πυροβόλου των 30 χιλιοστών, πολυβομβιδοβόλου και διπλού αντιαρματικού εκτοξευτή.

 

Ετικέτες: , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: