Επιτυχημένες δοκιμές για το τεθωρακισμένο MPC 

Η General Dynamics Land Systems ανακοίνωσε την ολοκλήρωση των δοκιμών του τεθωρακισμένου οχήματος MPC (Marine Personnel Carrier), για το διαγωνισμό του Σώματος Πεζοναυτών. Οι δοκιμές έγιναν στη βάση Pendleton στην Καλιφόρνια, όπου βρίσκεται και η έδρα του Κλάδου Αμφίβιων Δοκιμών.

Το όχημα της GDLS βασίζεται στο LAV ΙΙΙ που υπηρετεί ήδη στους Πεζοναύτες. Είναι το πρώτο αμφίβιο όχημα με διπλό σκάφος σχήματος V, το οποίο απέδειξε ότι μπορεί να πλεύσει μέσα στο νερό. Σύμφωνα με την εταιρεία, το MPC είχε δυνατότητα πλεύσης με το πλήρες βάρος θωράκισης και μεταφέροντας 12 πεζοναύτες με τον πλήρη εξοπλισμό και εφόδια δύο ημερών.

Οι δοκιμές περιελάμβαναν κίνηση εντός της θάλασσας, ελιγμούς στην περιοχή κοντά στην ακτή όπου συγκεντρώνονται τα κύματα (surf zone), έλεγχο ασφαλείας, έλεγχο της ευκολίας και ταχύτητας εισόδου και εξόδου στο και από το όχημα, μετρήσεις για το κέντρο βάρος, υδροδυναμική σταθερότητα, ταχύτητα πλεύσης κτλ.

Η GDLS είναι μία από τις τέσσερις εταιρείες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Το πρώτο όχημα υπολογίζεται να τεθεί σε υπηρεσία το 2015.

Ετικέτες: , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: