Έρευνα: Από υλικά αεροσκαφών στο νάρθηκα

Combat medic 1

 

Οι ερευνητές του Εθνικού Ινστιτούτου Έρευνας Αεροπλοΐας (NIAR) στις ΗΠΑ, αν και είναι ειδικοί στα συνθετικά υλικά αεροσκαφών, δείχνουν ότι μπαίνουν σε ένα διαφορετικό πεδίο έρευνας. Εδώ κι αρκετό καιρό εργάζονται προς τη δημιουργία ενός νάρθηκα μάχης, τον οποίον ανέπτυξαν μέσω της έρευνας για την αεροδιαστημική βιομηχανία.

Ο νέος νάρθηκας φαίνεται σαν ιμάντας που μπορεί να περαστεί για παράδειγμα, κάτω από την φτέρνα του τραυματισμένου ποδιού. Οι ρυτίνες από τις οποίες αποτελείται σκληραίνουν ταχύτερα. Συγκεκριμένα, οι συμβατικές που χρησιμοποιούνται τώρα (πχ γύφος, αν και ακατάλληλος για συνθήκες πεδίου μάχης) χρειάζονται περίπου 20 λεπτά για να σκληρύνουν. Το υλικό των επιστημόνων υπόσχεται ότι αυτός ο χρόνος θα μειωθεί σε κάτω από 2 λεπτά! Εκτός από τον τραυματία, το υλικό θα ελαφρύνει και το βάρος του νοσοκόμου μάχης.

Υπολογίζουν πως η έρευνα θα ολοκληρωθεί σε ενάμιση χρόνο. Η αρχή του προγράμματος έγινε το 2011, με την ομοσπονδιακή χορηγία εκ μέρους της Διοίκησης Ιατρικής Έρευνας και Υλικών του Αμερικανικού Στρατού. Οι επιστήμονες του NIAR ως ειδικοί στα συνθετικά υλικά, είναι ανοιχτοί στο να προσφέρουν αναγκαίες τεχνολογίες στον ιατρικό τομέα.

 

NIAR 1

Ετικέτες: , , , , , , , ,

Κατηγορίες: Τεχνολογία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: