ΗΠΑ: Μετατροπές στα αποβατικά λόγω F-35

Το Αμερικανικό Ναυτικό πρόκειται να προβεί σε αρκετές αλλαγές στην σχεδίαση των αποβατικών ελικοπτεροφόρων LHD (Landing Helicopter Deck), κλάσης Wasp, λόγω των περιορισμών του F-35B.

Συγκεκριμένα, η πρώτη και σημαντικότερη αλλαγή έγινε στο κατάστρωμα. Όπως παρατηρήθηκε από τις δοκιμές, η επιφάνεια του καταστρώματος έλιωνε από τη θερμοκρασία των αερίων των κινητήρων, ενώ άλλες αλλοιώσεις παρατηρήθηκαν και λόγω της πίεσης. Επιπλέον, λόγω του ίδιου προβλήματος έπρεπε να μετακινηθούν κρίσιμα συστήματα, όπως ήταν οι κεραίες, οι σωστικές λέμβοι, οι σταθμοί καυσίμου κτλ. Επίσης, έγιναν αλλαγές θέσης ή τοποθέτηση προστατευτικών στα οπλικά συστήματα του πλοίου, όπως τα Phalanx, τα RAM και τους εκτοξευτές ESSM.

Στη συνέχεια έγιναν αλλαγές στην παροχή ηλεκτρισμού, στο σύστημα υποστήριξης του αεροσκάφους, ώστε να γίνεται ευκολότερα ο ανεφοδιασμός του σε καύσιμα και πυρομαχικά, στις κεραίες δορυφορικών τηλεπικοινωνιών και στο σύστημα πυρόσβεσης..

Όλες αυτές οι μετατροπές έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα δήλωνε η Lockheed Martin και το Σώμα Πεζοναυτών. Πριν από τρία χρόνια περίπου, τα στελέχη τους δήλωναν πως έχουν κάνει εκτεταμένες δοκιμές και παρατήρησαν ότι οι διαφορές μεταξύ του F-35B και του AV-8B, όσον αφορά την πίεση και τη θερμοκρασία των αερίων από τους κινητήρες είναι μικρή και δε δημιουργεί πρόβλημα…

 

 

F-35B 4

Ετικέτες: , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: