Εξαγωγές για το άρμα Altay;

Turkey Altay 1

 

Τουρκικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η Otokar βρίσκεται κοντά στην εξαγωγή αρμάτων Altay στην Σαουδική Αραβία, λόγω και της κατάστασης που επικρατεί στην Συρία… Η επιχειρηματολογία φαίνεται ανεδαφική, αλλά οι Τούρκοι αξιωματούχοι δηλώνουν πως το προϊόντα των εταιρειών τους είναι παραπάνω από καλοδεχούμενα στις χώρες του Περσικού Κόλπου.

Θεωρούμε πως τα γεγονότα στην Συρία δε συνάδουν με εξαγωγές τουρκικών όπλων στις παραπάνω χώρες. Η κατάσταση με το Ιράν θα μπορούσε όντως να δίνει βάση στο επιχείρημα των Τούρκων, αλλά δε θεωρούμε ότι ένα κύριο οπλικό σύστημα, το οποίο δεν έχει δοκιμαστεί, θα μπορούσε να αποτελεί επιλογή για τις χώρες του Κόλπου. Ως γνωστό οι τελευταίες δαπανούν υπέρογκα ποσά για να προμηθευτούν ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στη διεθνή αγορά. Εξάλλου, ανταγωνιστές του Altay σε μελλοντικό διαγωνισμό της Σαουδικής Αραβίας, θα είναι άρματα όπως το M-1A2 Abrams και το Leopard 2…

Αν τα τουρκικά οπλικά συστήματα, ιδιαίτερα τα μη κύρια, βρουν πελάτες στην περιοχή θα είναι λόγω της έντονης δραστηριότητας που αναπτύσσουν οι Τούρκοι επιχειρηματίες και πολιτικοί, στηρίζοντας ενεργά τα προϊόντα τους.

Ετικέτες: , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: