Καθίσματα αντοχής για τα Chinook – Βίντεο

 

CH-47 2 Australia

 

Η αμερικανική εταιρεία Griffon Defense Systems (GDS) ανακοίνωσε την επιτυχή ολοκλήρωση των δυναμικών δοκιμών των καθισμάτων προστασίας κατά την πρόσκρουση, των αυστραλιανών μεταφορικών ελικοπτέρων CH-47 Chinook. Τα νέα καθίσματα επιβατών αποτελούν μέρος του πακέτου εκσυγχρονισμού των καμπινών των ελικοπτέρων, την οποία υλοποιεί βάσει συμβολαίου η GDS.

Οι δοκιμές που έγιναν στο National Institute of Aviation Research (NIAR) αποδείχθηκε ότι ξεπερνούν τις απαιτήσεις FAR29 και τις προδιαγραφές MIL-STD-85510, έχοντας μοντέλο βάρους 108,8 κιλών, το οποίο υπέστη πλάγιες και καθοδικές επιταχύνσεις 21,1G και 26,6G αντίστοιχα. Το κάθισμα, σε συνδυασμό με το σύστημα πρόσδεσης πέντε σημείων μπορούν να μειώσουν τις επιταχύνσεις, αυξάνοντας την επιβιωσιμότητα.

Τα καθίσματα με προδιαγραφές MIL-STD-85510 υπάρχουν σε όλα τα νέα αεροσκάφη ή ελικόπτερα, αλλά είναι η πρώτη φορά που δημιουργούνται τέτοια για τα παλαιότερα, όπως τα αυστραλιανά CH-47.

Όσον αφορά το πακέτο αναβάθμισης της καμπίνας των ελικοπτέρων, αυτό αφορά αλλαγές στο πάτωμα και στα καθίσματα, μέσω ολοκληρωμένου πακέτου μεταφοράς φορτίου και καθισμάτων επιβατών. Με τη λύση αυτή μπορεί να γίνει διαμόρφωση της καμπίνας φορτίου ακόμα και κατά την ώρα της πτήσης, χωρίς την χρήση εργαλείων, προκειμένου να δεχθεί φορτίο σε μορφή παλλέτας, σε μορφή τροχοφόρων οχημάτων ή επιβατών. Στο άμεσο μέλλον πρόκειται να γίνουν νέες δοκιμές οι οποίες θα περιλαμβάνουν και δοκιμή σε εμπρόσθιες επιταχύνσεις 16G.

Ετικέτες: , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία, Πολυμέσα, Τεχνολογία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: