Δανία: Απόσυρση Μ109 για νέα πυροβόλα

Denmark M109A3

 

Ο Οργανισμός Αμυντικών Προμηθειών και Υποστήριξης της Δανίας ξεκίνησε το πρόγραμμα προμήθειας νέων αυτοκινούμενων πυροβόλων των 155 χλστ. προκειμένου να αντικαταστήσει τα 32 απαρχαιωμένα Μ109Α3 που αποκτήθηκαν την περίοδο 1963-1970. Τα πυροβόλα είχαν εκσυγχρονιστεί το 1989 στο επίπεδο Α3.

Το ενδιαφέρον υπάρχει για 15 νέα συστήματα με προαίρεση για 9 ακόμα, τα οποία θα επιχειρούν με το Σύνταγμα Πυροβολικού του Δανικού Στρατού. Το τελευταίο αποτελείται από μία Μοίρα Πυροβολικοί και μία Μοίρα ISTAR.

Ταυτόχρονα, η Δανία προσπαθεί να αποσύρει εδώ και αρκετά χρόνια τα 12 MLRS M270A1 που έχει στο οπλοστάσιό της, στο πλαίσιο περικοπών στις Ένοπλες Δυνάμεις. Τα συστήματα είχαν αναβαθμιστεί το 2001 στο επίπεδο Α1, αλλά από τότε σχεδόν διατηρούνται σε κατάσταση αποθήκευσης.

Όσον αφορά το νέο διαγωνισμό, οι εταιρείες μπορούν να προτείνουν ως λύση τροχοφόρα ή ερπυστριοφόρα πυροβόλα, με πλήρωμα έως πέντε άτομα και με δυνατότητα βολής μέχρι 40 χιλιόμετρα με υποηθούμενα πυρομαχικά. Ο μέγιστος ρυθμός βολής τους θα πρέπει να είναι έξι βλήματα ανά λεπτό.

Προθεσμία υποβολής των απαντήσεων στην εκδοθείσα Επιστολή Πληροφοριών (RoI) είναι η 17η Ιουνίου. Μέσα στον Ιούλιο θα γίνει η αξιολόγηση των προτάσεων και από αυτές θα επιλεγούν τρεις ή τέσσερις κατασκευαστές, οι οποίοι θα υποβληθούν σε επιχειρησιακές δοκιμές των πυροβόλων τους. Αυτές υπολογίζεται πως θα έχουν ολοκληρωθεί στα τέλη του 2013 ή τις αρχές του 2014. Το τελικό συμβόλαιο θα υπογραφεί κατά πάσα πιθανότητα στα μέσα του 2014 και θα περιλαμβάνει δεκαετή υποστήριξη, ανταλλακτικά και υποστήριξη.

Ετικέτες: , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: