Λιβύη: Παραλαβή νέων σκαφών… – Βίντεο

Μετά την παραλαβή ταχύπλοων σκαφών από τη γαλλική εταιρεία Raidco Marine, η Λιβύη παρέλαβε τις τελευταίες ημέρες 30 ταχύπλοα σκάφη πολυεστερικής γάστρας (RIB) από την επίσης γαλλική εταιρεία Sillinger, στο πλαίσιο συμφωνίας που υπογράφηκε τον Ιανουάριο για την απόκτηση 50 σκαφών.

Επτά από τα σκάφη εκτέλεσαν τη Δευτέρα επίδειξη στο λιμάνι της Τρίπολης. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου των Ειδικών Δυνάμεων του Ναυτικού, Πλοιάρχου Αγιούμπ Κάσσεμ, τα σκάφη θα είναι σε διαφορετικές διαμορφώσεις και σε μεγέθη που θα κυμαίνονται από 3,5 έως 12 μέτρα. Η χρήση τους θα είναι για παράκτιες περιπολίες.

Ορισμένα από τα σκάφη θα είναι του τύπου 1200 RIB UM, ειδικά σχεδιασμένα για δύσκολες καταστάσεις θάλασσας. Είναι από τα μεγαλύτερα σκάφη της Sillinger, με δυνατότητα μεταφοράς 25 εξοπλισμένων ατόμων. Ο οπλισμός των σκαφών αποτελείται από πολυβόλα 5,56 χλστ. ή/και 7,62 χλστ. και 12,7 χλστ. στην πλώρη. Επιπλέον, μπορούν να τοποθετηθούν πλάκες θωράκισης στα πλευρά. Στον ηλεκτρονικό τους εξοπλισμό συμπεριλαμβάνεται ραντάρ και υπέρυθρη κάμερα.

Τέλος, ο Πλοίαρχος Αγιούμπ Κάσσεμ δήλωσε πως το Λιβυκό Ναυτικό αναμένει να παραλάβει πολύ σύντομα άλλα 25 περιπολικά σκάφη από τη Νότια Κορέα, ενώ στις αρχές του έτους παρέλαβε ένα περιπολικό σκάφος από την Ολλανδία.

Η ελληνική πολιτική ηγεσία των μεγάλων δηλώσεων αγνοείται χαρακτηριστικά!

Ετικέτες: , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία, Αμυντική Βιομηχανία, Εξωτερική Πολιτική & Ασφάλεια, Πολυμέσα

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: