Τουρκικό Ναυτικό: Τα νέα πυροβόλα των αποβατικών LST

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης IDEF 2013, ένα από τα εκθέματα που παρουσιάστηκαν ήταν το νέο πυροβόλο της ιταλικής εταιρείας Oto Melara, του ομίλου Finmecannica. Η νέα γενιά του γνωστού Fast Forty των 40 χλστ. διαθέτει το ίδιο πυροβόο με την προηγούμενη, αλλά σε διαφορετική σχεδίαση πύργου, για τη μείωση του ηλεκτρομαγνητικού ίχνους.

Το πυροβόλο που θα τοποθετηθεί στα νέα αποβατικά LST του Τουρκικού Ναυτικού διατηρεί την ταχυβολία των 450 βλημάτων ανά λεπτό. Ο πυργίσκος θα είναι όχι πλήρως αυτοματοποιημένος, αλλά επανδρωμένος με αρκετά ψηφιακά συστήματα για την σκόπευση και τον χειρισμό του. Τα Fast Forty διαθέτουν διπλό σύστημα τροφοδοσίας για δύο διαφορετικούς τύπους πυρομαχικών, ανάλογα με την απειλή που πρέπει να αντιμετωπίσουν, όπως για παράδειγμα ταχύπλοα σκάφη, ελικόπτερα ή άλλους στόχους επιφανείας.

Τέλος, όπως αναφέρει η εταιρεία, το πυροβόλο δεν απαιτεί διάτρηση του καταστρώματος, ενώ ο πυργίσκος διαθέτει στο εσωτερικό του μπαταρίες για την περίπτωση που υπάρξει απώλεια παροχής ισχύος από τις κύριες γεννήτριες του πλοίου.

 

Fast Forty 1

Ετικέτες: , , , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: