Τουρκικό τεθωρακισμένο όχημα Ejder – Βίντεο

Κατά την έκθεση IDEX 2013 στην Κωνσταντινούπολη, ένα ακόμα από τα επιτεύγματα της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας που παρουσιάστηκε ήταν τα νέα μέλη της οικογένειας οχημάτων Ejder.

Το Ejder 4×4 και το Ejder RCV (Riot Control Vehicle). Η ανάπτυξή τους έγινε με ιδία κεφάλαια της κατασκευάστριας εταιρείας Nurol. Ήδη, το Ejder 6×6 έχει εξαχθεί σε 72 μονάδες στην Γεωργία, έπειτα από συμβόλαιο που υπογράφηκε το 2009.

To Ejder 4×4 διαθέτει σπονδυλωτή σχεδίαση για να καλύπτει τις απαιτήσεις στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων, σε οποιοδήποτε είδος εδάφους. Το μήκος του φτάνει τα 6 μέτρα, το ύψος τα 2,3 μ. και το πλάτος τα 2,45 μ. Ο κινητήρας ντήζελ Cummins των 300 ίππων του δίνει τελική ταχύτητα 110 χλμ/ώρα σε άσφαλτο. Ο λόγος ισχύος/βάρους είναι 25 ίπποι/τόνο. Μπορεί να κινηθεί σε ανηφόρες με 70% κλίση και σε δρόμους με πλάγια κλίση 40%, να περάσει εμπόδια ύψους 50 εκατοστών και ανοίγματα πλάτους 1,1 μέτρου. Είναι αμφίβιο σε βάθος μέχρι 70 εκατοστά.

 

 

Το μέγιστο μεταφερόμενο βάρος φτάνει τους 4 τόνους, προσφέροντας ταυτόχρονα αντιβαλλιστική και αντιναρκική προστασία για το πλήρωμα των 9 ατόμων που μπορεί να μεταφέρει το μέγιστο (2 οδηγός/συνοδηγός και 7 στο πίσω μέρος). Στον εξοπλισμό του μπορούν να τοποθετηθούν βαρέα και ελαφρά πολυβόλα ή αυτόματα βομβιδοβόλα ή ακόμα και πυροβόλο 25 χλστ.

Το Ejder RCV είναι όχημα 4×4 που αναπτύχθηκε καθαρά για αστυνομικούς σκοπούς. Μπορεί να επιχειρήσει τόσο σε αστικό, όσο και σε περιβάλλον υπαίθρου. Η μέγιστη ταχύτητά του είναι 90 χλμ/ώρα.

 

Ετικέτες: , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία, Πολυμέσα

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: