Γαλλία: Προς συγχώνευση GIAT – SNPE

Η Γαλλική Κυβέρνηση στηρίζει τη διαδικασία συγχώνευσης της κρατικής GIAT με την επίσης κρατική SNPE. Οι δύο επιχειρήσεις είναι στο στάδιο της διαπραγμάτευσης προκειμένου να συγχωνευθούν υπό ενιαίο σχήμα, με μερική διατήρηση των στρατηγικών τους, των πελατών και των αγορών τους. Εντούτοις, οι δύο εταιρείες, καθώς εμπλέκονται στον τομέα των πυρομαχικών, μπορούν να αλληλοσυμπληρωθούν.

Επιπλέον, το κράτος θα κερδίσει από τις περικοπές στον τομέα της διοίκησης των δύο εταιρειών και της περιβαλλοντικής πολιτικής. Η GIAT με την ευρεία γκάμα προϊόντων της πέτυχε έσοδα 736 εκατομμυρίων ευρώ το 2012. Η SNPE θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες στον τομέα των εκρηκτικών και της πυρίτιδας, για πολιτικούς και στρατιωτικούς σκοπούς. Τέλος, είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής νιτρικού εθυλεξιλίου (προσθετικό στο ντήζελ, που μειώνει την κατανάλωσή του και τη μόλυνση) στον κόσμο.

Αν και τα δύο κόμματα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που είχαν την κύρια ευθύνη ως κυβερνήσεις, είχαν λάβει έγκαιρα μέτρα με αποκρατικοποιήσεις, συγχωνεύσεις ή εξαγορές άλλων εταιρειών, θα μπορούσαν να είχαν δημιουργήσει εταιρείες ικανές να αντιμετωπίσουν τον ανταγωνισμό, με παροχή ευρέως και ολοκληρωμένου φάσματος προϊόντα, για την στρατιωτική και πολιτική αγορά. Δυστυχώς η ευθύνη των κομμάτων είναι το λιγότερο τεράστια αφού στόχος ήταν και παραμένει η αναπαραγωγή του συστήματος εξουσίας με αποφυγή ευθυνών. Οι προτεραιότητες και τα σημερινά αποτελέσματα λένε πολλά για το «ποιόν» πολλών πολιτικών μας.

GIAT 1

Ετικέτες: , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: