ΑΤΚ: Εξαγορά της Caliber Company

ATK Savage Sports

 

Η ΑΤΚ ανακοίνωσε πως ολοκλήρωσε τελικά τη συμφωνία εξαγοράς της εταιρείας Caliber Company, η οποία κατέχει την εταιρεία Savage Sports Company. Η Savage είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής κυνηγετικών τυφεκίων και πιστολιών στον κόσμο, με ιστορία άνω των 100 ετών.

Στόχος της ΑΤΚ ήταν να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό της προσθέτοντας σε αυτό μία εταιρεία με πωλήσεις στους τομείς του αθλητισμού, της πολιτικής χρήσης και της ασφάλειας. Η συμφωνία θα πρέπει να εγκριθεί από τις αρμόδιες ομοσπονδιακές Αρχές. Το κόστος της για την ΑΤΚ θα ανέλθει στα 315 εκατομμύρια δολλάρια, τα οποία θα καταβληθούν σε ρευστό και μέσω χρηματοοικονομικού προγράμματος.

Η Savage Sports Company θα ενταχθεί στον τομέα αθλητικών προϊόντων της ΑΤΚ, όπου υπάρχουν κι άλλες εμπορικές ονομασίες που καλύπτουν την αγορά της αθλητικής και ψυχαγωγικής σκοποβολής και των υπηρεσιών ασφαλείας. Χαρακτηριστικές μάρκες είναι η γνωστή Blackhawk!, η Alliant Estate Cartridge, η Blazer και άλλες.

Η είδηση αυτή θα μπορούσε να θεωρηθεί ως συμπληρωματική σε αυτήν που δημοσιεύσαμε για τη συγχώνευση GIAT-SNPE. Είναι ένα δείγμα του πως λειτουργεί η επιχειρηματικότητα διεθνώς, σε αντίθεση με το κομματικό σύστημα που εγκαθιδρύθηκε στις ελληνικές κρατικές αμυντικές βιομηχανίες.

Ετικέτες: , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: