Γερμανία: Πολιτική κόντρα για αγορά ΜΕΑ

Reaper 1

 

Κόντρα έχει προκαλέσει στην Γερμανία το ζήτημα της προμήθειας Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων από τις ΗΠΑ ή το Ισραήλ. Όπως παρουσιάστηκε στα γερμανικά Μέσα, ο Υπουργός Άμυνας, Τόμας ντε Μεζιέρ, ήταν ξεκάθαρος για την ανάγκη προμήθειας τέτοιων συστημάτων, ιδιαίτερα οι ειδικές δυνάμεις που επιχειρούν σε αποστολές κατά της τρομοκρατίας. Χωρίς τα εξοπλισμένα ΜΕΑ, αυτό θα πρέπει να γίνει με την άφιξη πολεμικών αεροσκαφών και την πιθανή πρόκληση παράπλευρων απωλειών ή με την αίτηση για υποστήριξη από τα μέσα άλλων χωρών.

Προς το παρόν οι γερμανικές δυνάμεις χρησιμοποιούν τρία ισραηλινά συστήματα Heron για αποστολές αναγνώρισης, χωρίς να έχουν δυνατότητα άφεσης όπλων.

Ωστόσο, η αντιπολίτευση είναι αντίθετη στην προμήθεια των ΜΕΑ, αφού φαίνεται πως η κυβέρνηση ξεκίνησε την διαδικασία προμήθειας εξοπλισμένων αεροχημάτων, όπως το MQ-9 Reaper. Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) θεωρούν πως τα τακτικά σενάρια που ανέφερε ο Τ. ντε Μεζιέρ, για να αποδείξει την αναγκαιότητα προμήθειας των ΜΕΑ, είναι αμφισβητούμενα. Μάλιστα τονίζουν πως τα εξοπλισμένα ΜΕΑ απαγορεύονται στους ευρωπαϊκούς ουρανούς, ενώ ο πόλεμος στο Αφγανιστάν βαίνει προς το τέλος του.

Πολλοί είναι οι βουλευτές που δηλώνουν “εξοργισμένοι” με τις απώλειες αθώων πολιτών από τις προσβολές στόχων των αμερικανικών ΜΕΑ, στο Πακιστάν και στην Σομαλία.

Ετικέτες: , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: