Τουρκία: Ξεκινά το 2014 το νέο αεροδρόμιο

Airport new 1

 

 

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς ο διαγωνισμός για την κατασκευή του τρίτου αεροδρομίου στην Κωνσταντινούπολη. Η κοινοπραξία Cengiz, Kolin, Limak, Mapa και Kalyon, κέρδισε το συμβόλαιο ύψους 22,15 δισεκατομμυρίων ευρώ, επικρατώντας έναντι της τουρκική TAV και της γερμανικής Fraport. Η διάρκεια εκμετάλλευσης του έργου από τις εταιρείες θα είναι τα 25 χρόνια.

Το νέο αεροδρόμιο θα γίνει το μεγαλύτερο της Κωνσταντινούπολης, αποτελώντας τη βάση των Τουρκικών Αερογραμμών. Τα άλλα δύο αεροδρόμια θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά, με το Σαμπιχά Γκιοκτσέν στην ασιατική ακτή, να γίνεται αεροδρόμιο για πτήσεις χαμηλού κόστους και τσάρτερ. Η κατασκευή του έργου θα ξεκινήσει το 2014 και η αρχική λειτουργία θα γίνει το 2018. Θα διαθέτει έξι διαδρόμους και θα εξυπηρετεί 150 εκατομμύρια επιβάτες τον χρόνο. Όπως είπε ο Ταγίπ Ερντογάν, το έργο θα ανεβάσει την Τουρκία σε νέο επίπεδο στη διεθνή σκηνή.

Έχουμε αναφέρει πολλάκις το που οδεύουν στον τομέα της πολιτικής αεροπορίας οι γειτονικές μας χώρες και όσες μας ανταγωνίζονται σε “στρατηγικό” και σε τουριστικό επίπεδο. Η Ελλάδα, με τις επιλογές της πολιτικής ηγεσίας (Ολυμπιακή, συμφωνία για το Αεροδρόμιο “Ελεύθεριος Βενιζέλος”, φόροι αεροδρομίου, κλείσιμο του ανταγωνισμού στον τομέα της αεροπλοΐας ή εμφάνιση εταιρειών που κλείνουν μέσα σε ελάχιστο διάστημα, πολύ υψηλές τιμές εισιτηρίων ακόμα και στις περιόδους φθηνών καυσίμων, συνεχή εμπόδια στην ολοκλήρωση αερολιμενικών εγκαταστάσεων λόγω ανταγωνισμού γειτονικών νομών κτλ) έχει μείνει πάρα πολύ πίσω με αποτέλεσμα να πλήττεται ο τουρισμός παρά τις ευνοϊκές προβλέψεις. Το να βολευόμαστε με κάποια νούμερα την στιγμή που θα μπορούσαμε να είχαμε περισσότερα, αποτελεί καταδίκη στη μετριότητα, λόγω πολιτικών με ικανότητες πολύ κάτω του μετρίως.

Θα ξαναθυμίσουμε τις δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Μεταφορών που θέλει τις Τουρκικές Αερογραμμές να είναι θεσμός εθνικής ασφάλειας, σε αντιδιαστολή με τις αποφάσεις των δύο τέως κομμάτων εξουσίας (πρωτίστως), που θεώρησαν τον τομέα της αεροπλοΐας κομματικό εργαλείο. Ελλείψει άλλων αποφάσεων, το «Ελευθέριος Βενιζέλος» παραμένει το ακριβότερο αεροδρόμιο σε όλη την περιοχή και η Αθήνα η μόνη από τις άκρως τουριστικές πρωτεύουσες που θα διαθέτει για πολλά χρόνια μόνο ένα αεροδρόμιο, ενώ το «Ελληνικό» που ακόμα δεν έχει αποκρατικοποιηθεί… ρημάζει, την στιγμή που θα μπορούσε να είχε αποτελέσει αεροδρόμιο για πτήσεις VIP ή μικρών αεροσκαφών, συνδυάζοντας την πρόσβαση στις γειτονικές μαρίνες, τα κρουαζιερόπλοια στον Πειραιά και την εύκολη πρόσβαση στις Κυκλάδες.

 

 

Airport 2

Advertisements

Ετικέτες: , , , , , , , ,

Κατηγορίες: Διεθνείς Σχέσεις & Διεθνής Οικονομία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: