“Πρόβλημα” στα βρετανικά κράνη

 

UK Mk7 helmet

 

Πρόβλημα με τα κράνη τους αντιμετωπίζουν οι ελεύθεροι σκοπευτές και οι σκοπευτές μάχης του Βρετανικού Στρατού. Με επιστολή που εστάλη στο περιοδικό Soldier, αναφέρεται πως είναι δύσκολο να υπάρξει σωστή σκόπευση με τα κράνη Μκ6, 6Α και 7, ιδιαίτερα όταν συνδυάζονται με το αλεξίσφαιρο γιλέκο Osprey.

Ο ανώνυμος αποστολέας ανέφερε πως είναι δύσκολο να γίνει βολή σε θέση πρηνηδόν και από θέση Hawkins, με αποτέλεσμα οι σκοπευτές να προσπαθούν να βρουν άλλες λύσεις που περιλαμβάνουν μέχρι και την αφαίρεση του κράνους, με κίνδυνο για την ασφάλειά τους. Στο κείμενο τονίζεται πως το κράνος GenTex Mich δεν ήταν τέλειο, αλλά ήταν καλύτερο για τους σκοπευτές, διερωτώμενος για ποιο λόγο δεν παρέχεται σε αυτούς.

Ο Ταγματάρχης Άλεξ Μιλλς από τη Διεύθυνση Ικανοτήτων Μάχης, δήλωσε πως το Mk7 ήταν το καλύτερο δυνατό κράνος, ανώτερο των μοντέλων GenTex. Θεωρεί πως τα προβλήματα που αναφέρονται έχουν να κάνουν μόνο με τη διαλειτουργικότητα με τους θώρακες Osprey και πως μπορούν να επιλυθούν με ένα καλύτερο σύστημα εφαρμογής.

 

GenTex helmet

Ετικέτες: , , , , , , ,

Κατηγορίες: Ασφάλεια

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: