Νέο τυφέκιο για τους Πεζοναύτες;

 

M16A4 1

Στη μελέτη για το νέο τυφέκιο του Αμερικανικού Στρατού συμμετέχει και το Σώμα Πεζοναυτών. Αν και υπάρχει σοβαρή σκέψη για την απόκτηση νέου τυφεκίου, εντούτοις δεν έχει ξεκαθαριστεί πλήρως αν θα γίνει κάτι τέτοιο.

Αυτό προκύπτει από το γεγονός πως ενώ συμμετέχει στις σχετικές έρευνες του Στρατού, ο Αρχηγός του Σώματος, Στρατηγός Τζεϊμς Άμος, κατέθεσε σε επιτροπή της Γερουσίας πως ο Κλάδο είναι ικανοποιημένος από την απόδοση του Μ4, τους εκσυγχρονισμούς που έχει υποστεί και πως δεν υπάρχει πρόγραμμα προμήθειας νέου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, το USMC διαθέτει 80.000 Μ4 (χορηγούνται κυρίως σε πληρώματα οχημάτων) και 200.000 Μ16Α4. Για τα τελευταία έχει υπάρξει η σκέψη αντικατάστασης του σταθερού κοντακίου με κάποιο κινητό/πτυσσόμενο, η προσθήκη χειροφυλακτήρα με ράγες και νέων σκοπευτικών. Το άλλο ζήτημα είναι η ισχύς του διαμετρήματος των 5,56 χλστ. σε σχέση με το 7,62 χλστ. Όπως φαίνεται τα πορίσματα των μελετών θα είναι έτοιμα τον Σεπτέμβριο, οπότε τότε θα αποφασιστούν και οι όποιες μελλοντικές εξελίξεις στο USMC.

 

Marines Training 3

Ετικέτες: , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: