Το νέο ΠΓΥ του Γαλλικού Ναυτικού

Η STX France σε συνεργασία με την DCNS αναπτύσσουν το σχέδιο Brave για το νέο πλοίο γενικής υποστήριξης του Γαλλικού Ναυτικού στο πλαίσιο του προγράμματος Flot-Log. Το πρώτο σχέδιο είχε παρουσιαστεί το 2010, αλλά από τότε εξελίσσεται συνεχώς προκειμένου να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες, ενσωματώνοντας τεχνολογικές καινοτομίες.

Ο σχεδιασμός θα είναι X-Βow, ο οποίος μειώνει σημαντικά την αντίσταση, με αποτέλεσμα να καταναλώνεται λιγότερη ενέργεια για την κίνηση του σκάφους. Ωστόσο, οι μηχανικοί των δύο εταιρειών πέτυχαν να μειώσουν την εσωτερική κατανάλωση ενέργειας κατά 15-20% “εγκλωβίζοντας” τη θερμότητα που εκλύεται από τις μηχανές ή άλλες εστίες θερμότητας, μειώνοντας έτσι τις ανάγκες για κλιματισμό.

Το δεύτερο βασικό σημείο που βελτίωσαν οι ναυπηγοί είναι ο χρόνος ανεφοδιασμού των άλλων σκαφών. Η φάση αυτή θεωρείται η πιο επικίνδυνη για την ασφάλεια των πλοίων. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να βελτιωθεί η ταχύτητα ροής του καυσίμου και μεταφοράς των πυρομαχικών/πυραύλων και άλλων υλικών προς τα ανεφοδιαζόμενα πλοία. Για την εκπλήρωση των προϋποθέσεων θα διαθέτουν τέσσερις ιστούς για μεταφορά υγρών (καυσίμου ή νερού) και δύο ιστούς-”γέφυρες” για τη μεταφορά βαρέων υλικών. Ακόμη θα υπάρχει υπόστεγο με δυνατότητα φιλοξενίας δύο ελικοπτέρων, δύο γερανοί για τη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων και τορπιλών ή πυραύλων.

Όπως αναφέρουν οι δύο εταιρείες, το σχέδιο προσφέρεται σε μήκη από 180 έως 205 μέτρα, με πλάτος 28 μέτρων και εκτόπισμα 30.000 τόνων. Στο εσωτερικό μπορεί να μεταφέρει από 8 έως 16.000 κυβικά μέτρα καυσίμου, 1.500 κμ ύδατος, 2.000 τόνους φορτίου, 30 εμπορευματοκιβώτια, 300 τόνους πυρομαχικών σε αποθήκες 700 τμ. Στο πρυμναίο τμήμα υπάρχει χώρος 1.000 τμ που μπορεί να φιλοξενήσει φορτία ή οχήματα. Για τις ανθρωπιστικές αποστολές το σκάφος έχει τη δυνατότητα να μετατραπεί σε πλωτό νοσοκομείο με χωρητικότητα από 30 μέχρι 60 κλίνες και να φιλοξενήσει 100 επιπλέον άτομα με τον εξοπλισμό τους. Ο οπλισμός του είναι επαρκής για την αυτοάμυνα, δεδομένου ότι τέτοια πλοία δεν επιχειρούν ποτέ από μόνα τους.

Ετικέτες: , , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: